Robert Zuber pjevao u svom gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon sinocnje projekcije medunarodnog omnibusa "Neke druge price" u Areni, u kojem je hrvatsku pricu režirala Ivona Juka, u baru Pietas Julia na pulskoj rivi filmsku je ekipu i sve druge uzvanike partija zabavljao poznati novinar i voditelj Hrvatske televizije, Robert Zuber, nastupivši bez treme u svom rodnom gradu s pratecim etno tribute bendom Methodus, s kojim je prvi javni nastup imao prije tri mjeseca u Zagrebu.

Zuber je u ne baš optimalnim tehnickim uvjetima ponajviše pjevao bosanske sevdalinke, ali i romske i makedonske pjesme, kao i poneke dalmatinske napjeve, uz suvremenije aranžmane i improvizacije njegovog sedmeroclanog benda.



Na zabavi su, medu ostalim, bile pojedine zvijezde omnibusa Nera Stipicevic, Nina Violic, pa nekadašnji frontmen Idola Vlada Divljan koji je napisao glazbu za srpsku pricu iz omnibusa, zatim poznati srpski glumac Sergej Trifunovic kojeg publika pamti iz filmova "Karaula", "Munje" i "Kad porastem bit cu kengur te Emir Hadžihafizbegovic, a potonja dvojica tijekom noci srcano su otpjevali po jednu izvornu narodnu pjesmu.



To nije bio prvi Zuberov izlet u pjevacke vode jer je svojedobno s Majom Blagdan stigao do finala televizijskog showa "Zvijezde pjevaju", a niti mu je posve strano filmsko stvaralaštvo jer je prije dvije godine promovirao dokumentarac "Slucajni sin", autobiografski film o njegovoj potrazi za biološkim roditeljima.



- Tražio sam glazbenike koji mi mogu svirati pjesme s podrucja istocne Bosne i zapadne Srbije, gdje se i dogada radnja mog novog dokumentarnog filma "Mila traži Senidu". Zuber je upravo završio taj svoj drugi dokumentarni film u kojem potpisuje režiju i scenarij, a film ce premijeru doživjeti iduci tjedan na sarajevskom filmskom festivalu gdje je uvršten u službenu konkurenciju dokumentarnog programa. Sevdah je dominantna glazbena podloga tog dokumentarca koju je kreirao njegov prateci bend Methodus.


Podijeli: Facebook Twiter