Robert Raponja režira Miru Gavrana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku poceo je rad na drami "Paralelni svjetovi" Mire Gavrana, u režiji Roberta Raponje, cija je premijera najavljena za sljedecu godinu.

Božidar Šnajder, obnašatelj dužnosti intendanta osjeckoga HNK-a, izrazio je zadovoljstvo što je prva premijera u 2010. godini drama Mire Gavrana, najizvodenijeg suvremenog hrvatskog dramaticara u zemlji i inozemstvu u proteklih 15-ak godina, cija su djela prevedena na 30 jezika.

Miro Gavran rekao je da mu je to prvi rad s osjeckim kazalištem, a izrazio je i veliko zadovoljstvo izborom glumaca i dobrim ozracjem. O svojem djelu "Paralelni svjetovi" rekao je kako je to poniranje u osobnost likova koji, svatko na svoj nacin, žive svoje paralelne svjetove.

Redatelj Robert Raponja rekao je da se radi o složenom djelu sa 17 likova, medu kojima je šest snažnih ženskih likova. To je suvremena prica koja, medu ostalim, otkriva apsurdnost bracnih i obiteljskih odnosa kojima prijeti raspad, a svaki je na svoj nacin dirljiv i smiješan, kazao je.

Ženske likove, medu ostalima, tumace Sandra Loncaric-Tankosic, Nela Kociš i Mira Peric, a muške su povjerene Aleksandru Bogdanovicu i Vjekoslavu Jankovicu.

Premijera "Paralelnih svjetova" najavljena je za 29. sijecnja sljedece godine.


Podijeli: Facebook Twiter