Robert Radojković uvjerljivo prvi, drugu godinu zaredom

Sa starta polumaratona i štafete u Brtonigli (D. ŠTIFANIĆ)
Sa starta polumaratona i štafete u Brtonigli (D. ŠTIFANIĆ)

U drugom izdanju utrke Istrian Wine Run sudjelovalo je oko 700 maskiranih i žednih trkača. Prošlogodišnji najbrži ultramaratonac Robert Radojković ove godine je slavio na maratonu, dok je pobjedu u ženskoj kategoriji odnijela Barbara Belušić. Oboje su doma otišli bogatiji za količinu vina u protuvrijednosti vlastite težine. Trkači su se natjecali i u polumaratonu te štafeti tri puta sedam kilometara u kojoj je pitanje prestiža bilo maskirati se što kreativnije, a to je najbolje pošlo za rukom veseloj ekipi Havajaca. Među polumaratoncima najbrži je bio Robert Vegše, a u ženskoj kategoriji slavila je Sandra Bogdanović.

Novinarska štafeta

U novinarskoj štafeti koja je posebno uvedena ove godine pobjedu je uvjerljivo odnijela ekipa 24 sata ispred drugoplasirane ekipe CMC televizije. Brzonogi novinari nisu krili zadovoljstvo osvojenom prvom nagradom - vikend aranžmanom u Istraturistovom hotelu Sol Garden Istra u Umagu.

Ova utrka, koja je 2014. godine nastala po uzoru na francuski Marathon du Médoc, što ga svake godine posjeti više od 10 tisuća trkača iz cijeloga svijeta koji obilaze vinarije pokrajine Bordeaux, namijenjena je profesionalcima i rekreativcima. Poseban naglasak ovog Istrian Wine Runa bio je na dobrom provodu i zabavi te na prezentaciji istarske eno-gastro ponude.

U 8 sati ujutro dobro pripremljeni maratonci krenuli su iz pitoresknog Momjana, dok su polumaratonci i sudionici štafete startati u 10 sati iz Brtonigle. Konačni cilj utrke bio je u umaškom Stella Marisu, gdje su natjecatelji i posjetitelji mogli uživati u bogatom glazbenom i animacijskom programu.

Vinske stanice

Posebnost ovih utrka je to što je izdržljivost trkača na dodatnoj kušnji jer ih na okrijepnim stanicama dočekuju s domaćim delicijama i vrhunskim istarskim vinima. Posjetili su 15 vinskih stanica, vinograde i podrume renomiranih istarskih vinara, Kozlovića, Kabole, Prelca, Sinkovića, Frankovića, Celege, Gambaletta, Veralde, Cattunara, Agrolagune, Novacca, Capo, Coronice, Fiore i Cuja. Organizatori utrke Sportsko društvo Trickeri, Vinistra i umaški Istraturist prepoznali su značaj ovakvog sportsko-zabavnog gastro događaja u promociji Bujštine i produljenju turističke sezone. (Tea GRGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter