Robert Radojković pobjednik u suzama

POBJEDU POSVETIO PREMINULOM OCU - Robert Radojković
POBJEDU POSVETIO PREMINULOM OCU - Robert Radojković

Trebala je biti lijepa priča, Robert Radojković, jedan od izuzetno rijetkih istarskih trkača koji su odlučili trčati na drugom "Brijuni maratonu", suvereno je u nedjelju pokorio konkurenciju, za dvadeset minuta popravivši rezultat lanjskog pobjednika, Nikole Paripovića, u vremenu 2:41.45 sati. Nagradu je, međutim, primio u suzama, shrvan tugom i bolom.

Robijev je otac, naime, u subotu navečer završio u bolnici, kamo ga je sin trebao otići posjetiti po istrčanom maratonu na Brijunima. Deset minuta prije starta, međutim, Robi je primio tužnu vijest - otac mu je preminuo. Odluku je donio u sekundi, istrčat će maraton i pobijediti, a pobjedu će posvetiti svom ocu. Drugačije i nije moglo završiti.

Od istarskih trkača, maraton su istrčali još Vrsaranka Senka Senković, u vremenu 3:38.12, stigavši na cilj druga u ženskoj konkurenciji, te neuništivi Stevo Muidža. Prije samo dva tjedna Muidža je istrčao maraton na Malti, a ovaj jučer na Brijunima mu je bio 89. Usporit će, valjda, kad dostigne stotku. Jučerašnji je okončao za 4:35.05 sati.

Maraton je istrčalo ukupno 59 trkača, a pored maratona održana je utrka na 14 kilometara (320 trkača), te štafetna utrka 3x14 kilometara (11 štafeta), pa je na Brijunima jučer bilo ukupno 412 trkača.

U utrci na 14 kilometara, najbolji istarski predstavnik bio je Vilijam Mendiković iz TK Tar-Vabriga na četvrtom mjestu u vremenu 59.58 minuta. Odličan 18. bio je Goran Vrus iz Poreča u vremenu 1:04:06 sati, a Kristijan Bakša team Mareli Pula  zauzeo je 28.mjesto s rezltatom 1:06:00. Ivan Bašić iz VK Medulin stigao je na cilj za 1:14.48 sati, Puljanka Vedrana Maršić u cilj je ušla nakon 1:18.50 sati, a onda su članovi pulskog Fun&Runa Franko Marušić, Tea Janko Bevandić, Rozana Veselica, Suzana Sokač i Tanja Fabris stigli za 1:19.47. Slijedile su njihove klupske kolegice Evelina Pajić (1:27.38), Magda Romić (1:36.57) te Dunja Percan i Ana Barać Dobran (1:36.58). Pobijedio je Andrej Medved u vremenu 51.50 minuta.

Dojam je da organizator još nije uspio preboljeti "dječje bolesti", a zbog neugodnih iskustava lani te prilično visoke cijene startnine, jako se malo istarskih trkača odlučilo otići jučer na Brijune. (N. J.)


Podijeli: Facebook Twiter