Robert Perić: Ti ispeci, ja ću reći

Robert Perić: Atmosfera je fantastična, a natjecatelji su me oduševili (D. ŠTIFANIĆ)
Robert Perić: Atmosfera je fantastična, a natjecatelji su me oduševili (D. ŠTIFANIĆ)

U poplavi mnoštva kulinarskih showova, konačno jedan slatki. Kako i priliči blagdanskom ozračju, RTL televizija od ovog je tjedna u večernjem terminu u 21.10 sati krenula s novim slatkim i slasnim natjecanjem "Tri, dva, jedan - peci" koji će na kraju dvotjedne borbe iznjedriti najboljeg hrvatskog amaterskog slastičara. Pobjednik će ponijeti ne samo laskavu titulu, već će "osvojiti" i dobru "božićnicu" od 50 tisuća kuna.

Recept je jednostavan: 12 natjecatelja iz svih dijelova Hrvatske, čija je strast i hobi pripremanje najukusnijih slastica; dva voditelja: Antonija Blaće i Davor Dretar Drele, a sve to ocjenjuje renomirani istarski chef, kuhar i slastičar Robert Perić kojem pomaže Jadranka Ćurković, poslovna žena i poznata blogerica na portalu za kulturu prehrane, kojoj je pripremanje kolača prava strast.

S ovim višestruko nagrađivanim chefom te stručnim učiteljem kuharstva i slastičarstva u Školi za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u Puli, koji je prvi u Hrvatskoj proizveo kremu od čokolade i maslinova ulja te čokolatin s tartufima kojem nije odolio te ga je pohvalio čak i prestižni New York Times razgovarali smo dok je sa snimanja došao na vikend u Pulu.

- Atmosfera je fantastična, a natjecatelji su me oduševili. To su amateri koje vole kuhati i praviti kolače, a neki od njih vode i blogove, smireno baš kao i u kulinarskom showu priča Perić, koji unatoč kaloričnim slasticama nije zaradio ni grama.

Kuhar koji je svoje zvanje usavršavao u Italiji, gdje je učio od najboljih majstora, dok je u talijanskom institutu "Boscolo Etoile" usavršio tehnike izrade skulptura od čokolade, šećera i leda (titula Maestro choccolatier), kaže da je oduševljen izborom slastica, a iskustvo na televiziji ocjenjuje izrazito pozitivnim (Lara BAGAR)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter