Robert Pattinson kao Kurt Cobain

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Robert Pattinson, najveca zvijezda filmskog serijala "Sumrak", utjelovit ce pokojnog frontmena Nirvane u biografskom filmu, a lijepa Scarlett Johansson glumit ce njegovu suprugu Courtney Love. Osim što ce imati priliku pokazati glazbeni talent, Pattinson ce sigurno uživati uz seksi Scarlett, inace muzu Woodyja Allena. Prema napisima stranih medija, odlucujucu ulogu u produkciji filma imat ce upravo Cobainova udovica, Courtney Love. Radni naziv filma bio bi posuden od slavne pjesme Kurtovog benda "All Apologies".

Vijest je prvi objavio britanski tabloid The Sun koji piše da je Courtney pristala na film pod uvjetom da ona odlucuje o svim važnim aspektima filma, kao što su odabir redatelja, glumaca, scenarista i glazbe. Pattinson ju navodno vec mjesecima naziva i šalje joj mailove da bi dobio ulogu Kurta.

- Iako je time malo naživcirao Courtney, ipak ga je izabrala za tumaca glavne uloge. Inace, ovo je financijski ogroman ugovor za nju, no bez obzira na to što ce dobiti mnogo novca od Universala, ne želi sjediti besposlena, nego totalno kontrolirati projekt, kaže izvor blizak Courtney. Drugi je, pak, izvor potvrdio da je rokerica odlucna u tome da nju u filmu glumi upravo Scarlett Johansson.



Redateljsku palicu je navodno prvo trebao preuzeti slavni David Fincher, ali kasnije je potvrdeno da je Courtney ipak izabrala Orena Movermana, poznatog po filmu "The Messenger's". Courtney je svojim suradnicima priznala da joj se Scarlett svida i kao glumica i kao osoba, tako da ne cudi što je izabrala upravo nju. Osim toga, Scarlett je prijateljica s Frances Bean, kcerkom Courtney i Kurta.

Pattinson je poznat po tome da u intervjuima stalno naglašava da sebe prvenstveno smatra glazbenikom, a ne glumcem te da mu je najbolji prijatelj gitara. Stoga je jedna od uloga iz snova upravo uloga jedne od najvecih rock-legendi, Cobaina, koji se ubio sacmaricom 1994., na vrhuncu popularnosti svog benda Nirvane.

Ovo nije prvi pokušaj da se snimi film o frontmanu Nirvane. Prije nekoliko godina je studio Sony Pictures htio snimiti film u kojemu je Frances Bean trebala glumiti svoju majku, a ulogu Kurta su namijenili teen-zvijezdi Zacu Efronu. Zgrožena Courtney je stopirala projekt po hitnom postupku.


Podijeli: Facebook Twiter