Robert Matijašic rektor Sveucilišta u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prof. dr. sc. Robert Matijašic na jucerašnjoj sjednici Senata tajnim je glasanjem izabran za novog rektora Sveucilišta Jurja Dobrile u Puli. Matijašic je posljednjih dva mjeseca obnašao dužnost v.d. rektora nakon što je prethodni rektor Marcelo Dujanic podnio zahtjev za razrješenjem zbog zdravstvenih razloga. Za mjesto rektora kandidirao se i prof. dr. Alfio Barbieri, prorektor za poslovne odnose i financije Sveucilišta, ali je Senat svoje povjerenje vecinom glasova dao dosadašnjem v.d. rektora ciji ce mandat trajati cetiri godine do 2013.

- Iako je Sveucilište osnovano prije nešto više od dvije godine, predstoji nam mnogo posla na ustrojavanju preciznih unutarnjih odnosa, kao i na uspostavljanju cvrstih odnosa s gospodarskim i društvenim okruženjem. Medu najvažnijim zadacima je izrada razvojne strategije, koja mora zacrtati buducnost Sveucilišta. Prioritetni kratkorocni cilj je izraditi studentski restoran i studentski dom, te donijeti program uredenja kampusa, cija izgradnja mora poceti cim prije, u suradnji s Gradom, Županijom i Ministarstvom, kazao je Matijašic. Takoder je istaknuo da ce Sveucilište i dalje raditi na kadrovskom jacanju i na otvaranju novih studija, kao i na poboljšanju kvalitete postojecih te stvaranju istraživackog sveucilišta u kojemu ce nastavna i znanstvena komponenta biti jednako važne.

Na prijedlog rektora prof. ?eni Dekleva Radakovic ponovno je izabrana za prorektoricu za nastavu, a prof. Marli Gonan Božac postala je prorektorica za znanost i istraživanje, a što je prethodno obnašao sam Matijašic. Prije osnivanja Sveucilišta Matijašic je od 2002. do 2006. godine bio dekan Filozofskog fakulteta. Profesor je kolegija "Povijest starog vijeka" na Odjelu za humanisticke znanosti. U dva je navrata predavao na poslijediplomskom studiju na Sveucilištu u Padovi te je nositelj kolegija na poslijediplomskom studiju arheologije na zagrebackom i zadarskom fakultetu. Prethodno je radio kao kustos i viši kustos u Arheološkom muzeju Istre u Puli.

 


Podijeli: Facebook Twiter