Robert Kubica osoba godine u izboru FIA-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poljak Robert Kubica, bivši vozač Formule i prvak 2013. u kategoriji WRC-2 svjetskog prvenstva relija (WRC), izabran je za "osobu godine" u izboru FIA-e.

Kubica (29) je teško ozlijeđen početkom 2011. na malom talijanskom reliju, kada je bio nada Formule 1 i trebao voziti za momčad Lotus. Gotovo je izgubio desnu ruku i više je mjeseci proveo na rehabilitaciji prije negoLI je opet mogao početi voziti.

Ove sezone, unatoč nekoliko manjih i lakših nesreća, osvojio je svoj prvi međunarodni naslov u reliju. Trenutačno je kandidat za mjesto u Citroënu ili Fordu za iduću sezonu.

Poljak, koji je osvojio VN Kanade u Formuli 2008., primio je nagradu u petak navečer na svečanosti dodjele godišnjih nagrada FIA-e. Iza sebe je ostavio četverostrukog svjetskog prvaka u Formuli Nijemca Sebastiana Vettela i dva svjetska prvaka u reliju Sebastiena Loeba i njegovog nasljednika Sebastiena Ogiera.

Drugi nominirani su Yvan Muller, četverostruki svjetski prvak turističkih automobila (WTCC), Adriana Neweya (Red Bull), tehničkog direktora Red Bull Racing momčadi, Monishu Kaltenborn, prvu osobu momčadi Sauber, Josta Capita, šefa VW Motorsporta, i Eduarda Freitasa, direktora utrke u svjetskom prvenstvu utrka izdržljivosti (WEC). (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter