Robert Ježic izašao na slobodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnik Dioki grupe i rijeckoga Novog lista Robert Ježic poslijepodne je izašao iz zatvora u Remetincu pošto mu je sudac istrage ukinuo istražni zatvor u kojem je bio od prosinca prošle godine. Ježic je nešto poslije 16 sati izašao iz zatvora u kojem je bio cetiri i pol mjeseca. Nije dao izjavu za novinare, a ispred zatvora su ga docekali sin i njegov branitelj Ljubo Pavasovic Viskovic s kojima je sjeo u automobil i otišao.

Odluku o puštanju Ježica na slobodu, nakon cetiri i pol mjeseca provedena u zatvoru, sudac istrage zagrebackoga Županijskog suda donio je na prijedlog USKOK-a, koji je u istrazi ispitao sve svjedoke u odnosu na koje je postojala opasnost od utjecaja i ometanja postupka. Na prijedlog obrane, a uz suglasnost USKOK-a, ukinuta je i mjera oduzimanja putovnice odredena prijašnjim rješenjem suca istrage.

Protiv Ježica se od prosinca prošle godine vodi istraga zbog sumnje da je zajedno s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, bivšim predsjednikom uprave HEP-a Ivanom Mravkom i direktorom HEP-ove opskrbe Ivanom Mrljakom dogovorio prodaju struje Diokija po cijenama nižim od tržišne, pri cemu je HEP navodno oštecen za 6,3 milijuna kuna.

Tereti ga se i zbog pozajmice koju je Dioki dobio od HEP-a i naknadno vratio te zbog sumnje da je Sanader od njega kao mito primio BMW-ovu blindiranu "sedmicu".

U ožujku je istraga proširena i zbog sumnje da je Sanadera potaknuo na pokušaj zloporaba "teških" deset milijuna eura na štetu JANAF-a, kojemu su pokušali prodati Diokijevo skladište nafte na Žitanjku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter