Robert Dadić: "Mali" nije više tek Kristijanov sin

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Teretana i trčanje, treći put. Treće jutro od početka priprema Istre 1961 i treći put istovjetna slika na "Drosini". Samo se za nijansu izmijenila slika igrača koji su nizali krugove. Jučer je među onima koji su "uživali" u trčanju bio i Namibijac Miguel Hamutenya koji je stigao iz norveškog drugoligaša Strommena.

Time se kolonija igrača na probi dodatno povećala, ali se povećala i kolonija igrača s potpisanim višegodišnjim ugovorima u klubu. Potpis na trogodišnji ugovor stavio je dosadašnji junior pulskog prvoligaša Robert Dadić. Jedan od trojice igrača iz te generacije, uz golmana Ivana Brkića i napadača Antonija Mancea, koji je sad prešao pod skute trenera Igora Pamića.

Robert je, pored toga što je u klubu od svoje sedme godine, dodatno opterećen poznatim prezimenom. Otac Kristijan bio je vrsni stoper Istre iz prvoligaških dana, a danas je jedan od trenera u omladinskom pogonu Istre 1961. Breme na koje se mladi Robert, rođen 1995. godine u Puli, morao naviknuti.

- Zbog prezimena nisam imao protekcije, baš naprotiv. Morao sam puno više raditi od drugih da ne bi ispalo da sam u klubu zbog nekog drugog ili da to nisam zaslužio svojim radom. Radio sam više baš kako bih izbjegao takve priče - rekao je Rober Dadić nakon jučerašnjeg jutarnjeg treninga, neposredno prije nego što je u prostoriji na katu potpisao svoj prvi profesionalni ugovor na tri godine.

Dadić relativno dobro podnosi ove paklene pripreme, trčanje pod suncem koje nemilice prži.

- Ovo su mi druge pripreme sa seniorima, prve sam prošao protekle zime. Naporno je, ali mora tako biti. Možda mi je tek malo žao što nisam imao vremena za odmor nakon ove polusezone, ali tako je ispalo. Ovog sam proljeća dosta utakmica igrao, što za juniore, što za seniore, a potom sam nastupio i na Kvarnerskoj rivijeri. Opet, bolje je da sam u ove pripreme ušao nakon takve polusezone, nego da sam imao dužu stanku i stigao zapušten na početak priprema.

Dadić je, osim što je prošao kompletnu omladinsku školu pulskog prvoligaša i što je sin bivšeg poznatog nogometaša, zanimljiv i po tome što paralelno s nogometnom karijerom gura i studij.

- Završio sam srednju ekonomsku školu i potom u rujnu upisao Ekonomski fakultet. Dosad sam završio prvi semestar i sad sam pri kraju drugog. Nogomet i škola? Teško je, ali stigne se kad se hoće. Ovoga mi je proljeće bio problem jer sam zbog utakmica dosta izostao s predavanja, ali izgurat ću nekako, snaći ću se. (Roberto CAR)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter