Robert Cvek novi je predsjednik IDS-a Pule 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Robert Cvek novi je predsjednik Gradske podružnice IDS-a Pula, odlučeno je na Izbornoj skupštini podružnice održane u utorak navečer. Za tu funkciju bilo je prijavljeno dvoje kandidata, a nakon tajnog glasanja Cvek je dobio 75 glasova od ukupno prisutnih 88 fiducijara skupštine, a drugi kandidat Edi Gobo 13 glasova.

Također, na skupštini su jednoglasno izabrani članovi predsjedništva: Sara Bužleta, Lucija Čekić, Miodrag Čerina, Luka Glušac, Marin Lerotić, Igor Mrkić, Boris Sabatti i Ardemio Zimolo, te po funkciji Robert Cvek, Tiziano Sošić i Boris Miletić. Na skupštini je također izabrano 36 fiducijara za Sabor IDS-a te njihovi zamjenici.

Novoizabrani predsjednik pulske podružnice IDS-a Robert Cvek u svom govoru zahvalio se svima na velikom povjerenju, posebice dosadašnjem predsjedniku Valteru Boljunčiću na predanom angažmanu u protekla dva mandata u kojima su ostvareni svi zacrtani programski ciljevi te iznimni izborni rezultati. Zahvalio se i prethodnom sazivu predsjedništva te čestitao novoizabranim članovima, istaknuvši da zahvaljujući njima, kao i predanom radu svih članova i simpatizera, danas pulski IDS zauzima poziciju koja mu pripada.

- IDS je stranka koja jamči sigurnost, stabilnost i napredak našem gradu. Učinit ćemo sve da to tako i ostane. A to možemo postići jačanjem naših kadrova, stjecanjem novih znanja, čvrsto vjerujući u ideale koje IDS predstavlja i po kojima smo poznati u cijeloj Hrvatskoj, a i šire, rekao je Cvek i dodao da će posebno pažnju posvetiti jačanju uključivosti unutar same podružnice, kao i na povećanje članstva.

Cvek je istaknuo da pulski IDS, kao najveća i najbrojnija podružnica mora biti primjer svim ostalima te je zaključio da će "zajedno s 1.700 članova pulske podružnice graditi i dalje uspješan IDS, a svakim će ga danom još više podizati".

Dosadašnji predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić u svom se govoru osvrnuo na realizirane programske ciljeve te na brojne projekte koje su, kako je rekao, značajno poboljšali kvalitetu života svih građana Pule, poput nove bolnice u izgradnji, novog sveučilišta s pripadajućim kampusom i menzom, veliki infrastrukturni zahvati kao plinofikacija cijelog grada, dovršetak pulske zaobilaznice i izgradnja novih ulaza u grad. Zaključio je da je Pula danas moderan europski grad, koji se sve više vraća moru i postaje prepoznatljiva turistička destinacija, a iznimno ga veseli što se u Puli uspješno njeguju vrijednosti poput multikulturalnosti, antifašizma i suživota.

Čestitke svim izabranim uputio je i predsjednik IDS-a Boris Miletić kazavši kako pulska podružnica ima sve predispozicije da nastavi uspješan rad na dobrobit zajednice, pa čak da ga i nadmaši.

- Veseli me što ćemo i u ovom sazivu raditi kao pravi tim i uvjeren sam da ćemo značajno doprinijeti razvoju našeg grada zajedništvom i kvalitetnim idejama, zaključio je predsjednik IDS-a. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter