Robbiejev spektakl na Maksimiru oduševio publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedna od najvećih pop ikona današnjice, britanska zvijezda Robbie Williams nastupio je u utorak navečer u Zagrebu gdje je na maksimirskom stadionu pred oko 35 tisuća gledatelja izveo pravi glazbeno-scenski spektakl.

Na divovskoj pozornici kojom je dominirala pozlaćena golema skulptura njegove glave, Robbie je više od dva sata uz svirku vrhunskih glazbenika svog pratećeg sastava za hrvatsku publiku otpjevao neke od pjesama s najnovijeg albuma "Take The Crown" ali i brojne najpoznatije hitove iz svoje 20-godišnje karijere.

Nije ga omela ni kiša koja je netom uoči koncerta neočekivano poharala Zagreb, ne prestajući pljuštati po maksimirskoj publici sve do polovice njegova nastupa.

Koncert je otvorila energična kombinacija starog i novog "Hey Wow Yeah Yeah/Let Me Entertain You", a veliki performer Robbie obožavatelje je iznenadio "slijetanjem" na pozornicu pričvršćen užadima na sajlu s vrha 15-metara visoke makete.

Uslijedio je energijom nabijeni performans tijekom kojega je neumorno plesao, glumio, pjevao, pa čak i stepao i radio sklekove, redajući hitove poput "Monsoon", "Sin, Sin, Sin", "Kids", "Bodies", "Strong" i druge.

Publika se unatoč kiši odlično držala, a prve ovacije dobio je već Olly Murs, koji je nastupio kao predgrupa te kao poseban gost turneje s Williamsom u duetu "Kids".

Robbie nije razočarao ni one koji su ga pratili u mladim danima skupine Take That, izvevši i jednu od njihovih pjesama "Everything Changes", koju je otpjevao posebno za 21-godišnju Zagrepčanku Maju, koju je izvukao iz publike na pozornicu.

U drugom dijelu koncerta publika u Maksimiru uživala je i u hitovima "Millennium", "Better Man", "Sexed Up", "Hot Fudge" i "Rock DJ", nagradivši Williamsa skandiranjem, pljeskom i ovacijama, nakon čega je Robbie vrlo emotivno izjavio da je kemija koju je sa zagrebačkom publikom doživio prilikom izvođenja triju posljednjih pjesama toliko jedinstvena da mu je oplemenila život.

Izvanredan showman s odličnim smislom za humor, Robbie od publike zahtijeva neprekidnu interakciju, ulazeći joj pod kožu i stalno se intimizirajući s njom. Osim što je izgledao kao da istinski uživa što je bio baš tu i pjevao baš za te ljude, izjave poput: "Volim te, Zagrebe" i "Mogu li se od sad smatrati jednim od vas" te obećanje da na sljedećoj turneji ni u snu neće zaobići Hrvatsku, Robbieju su u Zagrebu priskrbili takvu reakciju da mu je do kraja koncerta, koji je ujedno bio i njegov vrhunac, publika praktički "jela iz ruke".

Tako je, iako je najsnažniji odgovor imala najveća uspješnica s njegova najnovijeg albuma "Candy", a ništa slabiju reakciju nije izazvalo ni kada je Robbie kao dio performansa uzeo u ruke akustičnu gitaru, prava euforija nastala tek na bisu, kada je izveo prekrasne sentimentalne pjesme "Feel" i "She's the One", a od Zagreba se oprostio uz vatromet singlom "Angels".

Williams je u Zagrebu još jednom pokazao da nije samo pjevačka zvijezda već istinski zabavljač, no ni zagrebačka mu publika nije ostala dužna, preuzevši u samoj završnici koncerta ulogu glavnog izvođača, isprativši Robbieja jednoglasnim pjevanjem refrena iz pjesme "Angels" uz izniman emotivan naboj.

Sudeći po raznim jezicima koji su se mogli čuti, u publici je bio i velik broj Robbiejevih obožavatelja iz susjednih zemalja, ponajviše Slovenije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter