Robbie Williams sutra u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Britanska glazbena zvijezda Robbie Williams nastupit će sutra na maksimirskom stadionu u Zagrebu, na europskoj turneji na kojoj promovira svoj deveti studijski album "Take The Crown".

To je Williamsov prvi koncert u Hrvatskoj, a dolazi u sklopu europske turneje "Take The Crown", njegove prve solo stadionske turneje od 2006. godine.

Vodeći singl albuma "Candy" premijerno je objavljen u rujnu 2012. i odmah je postao broj jedan na britanskim top listama. Uslijedili su "Different" i "Be a Boy", a sam album debitirao je početkom studenoga iste godine na prvome mjestu najprodavanijih albuma u Britaniji.

U sklopu turneje, koja je započela 14. lipnja u Dublinu, pjevač će nastupiti u ukupno 26 gradova. U Hrvatsku dolazi iz Austrije, gdje je u nedjelju nastupio u bečkoj Mercedes-Benz Areni, a nakon Zagreba putuje u Zürich. Turneja završava u Norveškoj 25. kolovoza.

Pjevač i tekstopisac Robbie Williams (1974.) slavu je stekao pjevajući u boy-skupini Take That početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

Samostalnu karijeru počeo je 1997. albumom "Life Thru A Lens" na kojemu se nalazi singl "Angels", danas jedan od britanskih glazbenih klasika, koji ga je lansirao na vrhove svih top ljestvica.

Drugi album "I've Been Expecting You" iz 1998. nosio je hitove kao što su "Millennium", "No Regrets" i "Strong". Uslijedili su "Sing When You're Winning" (2000.) s hitovima "Rock DJ", "Supreme" i "Road To Mandalay", pa album swing klasika "Swing When You’re Winning" (2001.), "Escapology" (2002.) te 2003. prvi live album "Live at Knebworth".

Objavio je još tri studijska albuma - "Intensive Care" (2005.), "Rudebox" (2006.) i "Reality Killed the Video Star" (2009.), kao i dva albuma najvećih hitova, "Greatest Hits" (2004.) i "In and Out of Consciousness: The Greatest Hits 1990. - 2010.". "Take The Crown" (2012.) Williamsov je deveti studijski album.

Godine 2006. uvršten je u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je u samo jednom danu planulo 1,6 milijuna karata za koncerte njegove turneje "Close Encounters", a 2004. je ušao i u UK Music Hall of Fame, nakon što je proglašen najboljim umjetnikom 1990-ih.

Dobitnik je brojnih nagrada, među kojima 17 britanskih glazbenih nagrada Brit - više od bilo kojeg drugog umjetnika - te osam nagrada Echo, koje dodjeljuje njemačka diskografska industrija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter