Robben priznao simuliranje penala

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nizozemski napadač Arjen Robben, nakon čijeg je pada u šesnaestercu Meksika sviran jedanaesterac iz kojeg je Jan Huntelaar donio pobjedu Nizozemskoj, nakon utakmice je priznao da je simulirao pad kako bi iznudio jedanaesterac ali - u prvom poluvremenu utakmice.

Robben je nizozemskoj javnoj televiziji NOS rekao kako je odglumio pad u protivničkom šesnaestercu, no to se nije odnosilo na situaciju iz četvrte minute sudačke nadoknade zbog koje je portugalski sudac Pedro Proenca dosudio kazneni udarac, već na događaj iz prvog poluvremena na koji sudac nije reagirao.

Robben se u izjavi za NOS prvo osvrnuo na spornu situaciju iz prvog poluvremena kada sudac nije kaznio start Rafe Marqueza i Hectora Morena na njemu, ustvrdivši kako se radilo o čistom jedanaestercu, da bi se potom ispričao jer je, također u prvom poluvremenu, "zaplivao" u meksičkom šesnaestercu iako ga protivnici nisu ni taknuli.

"Neki puta vas udare, ali ja nisam dobio udarac. To ne bi trebalo raditi. Žao mi je", rekao je.

Nije, međutim, ništa rekao u vezi penala koji je dosuđen nakon Robbenova teatralnog pada preko noge Rafe Marqueza, a za koji je meksički kapetan poslije ustvrdio da mu je Robben priznao simuliranje.

Nizozemski dnevni list De Telegraaf u svojem online izdanju navodi da je Robben, komentirajući spornu scenu, izjavio "Moraš biti pametan", no nije priznao da se namjerno bacio na tlo. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter