Rnjak i Ferenčić trčali maraton podrške Istri 1961

Ozren Rnjak i Slaven Ferenčić trče maraton "S Istrom 1961 u Europu" (I. RADIĆ)
Ozren Rnjak i Slaven Ferenčić trče maraton "S Istrom 1961 u Europu" (I. RADIĆ)

Dvojica junaka prošla su Labin. U "grad rudara" Ozren je stigao jušto u podne i pol, još prilično laka koraka. Čini se da je "kao od šale" odradio sedam kilometara uzbrdice od Vozilići. Kratko nam je pozirao kraj putokaza, ne želeći čekati kolegu Slavena koji je "kasnio" pet minuta.

- Neću stajati, vidiš da mi ide, kratko je komentirao.

U pet sati ultramaratonci pretrčali su 52 kilometra, što je više od polovice puta. Od Labina do Pule i slavodobitnog ulaska u stadion nedostaje još 45 kilometara.

- Zvao me Ozren mobitelom kad su bili kraj Brestove, našalio se da je zalutao i da trči na trajekt za Cres. Još ima i smisla za humor. Morao sam doći pozdraviti te "luđake", kazao nam je triatlonac Sandi Lukšić iz Kršana, koji je podržao nesvakidašnji podvig kolega.

Ozrena i Slavena čeka još jedan veliki ispit, uzbrdica od Mosta Raše do Barbana. Kasnije je ravnina do Pule.

"S Istrom 1961 u Europu", pothvat je koji su jutros u 7.30 sati na riječkoj Kantridi započeli Ozren Rnjak i Slaven Ferenčić. Trče do Pule, gdje bi se na travnjaku Gradskog stadiona "Aldo Drosina" trebali ukazati neposredno pred početak večerašnje uzvratne polufinalne utakmice Kupa Hrvatske s Rijekom.

Ispred stadiona na Kantridi jutros se oko sedam sati okupilo malo, ali probrano društvo. Pulsku ekspediciju, pored Ozrena i Slavena, čine Miljenko Cukon, organizator i sponzor projekta, koji je odradio uvodnih 18,5 kilometara, te Ana Benčić i Slavica Bukor koje trkače prate na biciklima.

Osim kolega iz riječkog Metisa, trkače su ispratili i članovi riječkog Atletskog kluba Kvarner, trener Radovan Lešenko i ikona riječke atletike, Rajko Šarčević. Do Lovrana ih je pratio Petko Drakulić iz Vrbovskog. Pulskim ultramaratoncima svi su poželjeli puno sreće na njihovom putu do cilja i pobjedu - Rijeke. I ne znaju da ih nisu mogli bolje motivirati.

Najprije krug po tartanu Kantride, pa onom uzbrdicom do glavne ceste, lijevo prema Opatiji… Rnjak je predvidio da će stotinjak kilometara istrčati za nešto više od deset sati, početak je obećavajući, 5.20 minuta po kilometru je prilično brzo… Trebat će to izdržati, ali nosi ih uvjerenje da će "zeleno­žuti" prvi put u povijesti pulskog nogometa izboriti igranje u Europi. U Mošćeničkoj Dragi bura tuče "sto na sat", no Ferenčić je optimističan:

­ Za sad je sve u redu, malo me muči jedan žulj, ali ne bi trebalo biti problema, dobacio je Slaven.

Ozren?

- Sve u najboljem redu, dodao je prvi prvak neovisne Hrvatske u maratonu.

Videosnimku starta iz Rijeke pogledajte ovdje. (N. J.;I. R.)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter