RMF: Pobijedio riječki alt rock band Sillycons

Pobjednici 8. RMF-a riječki Sillykonsi (I. F.)
Pobjednici 8. RMF-a riječki Sillykonsi (I. F.)

U Rovinju je prošlog vikenda bio svega - od opće opasnosti do vatre, radio aktiva pa čak i sarsa. Naravno, riječ o nazivima renomiranih bendova, koji su kao gosti dviju natjecateljskih večeri namijenjenih mladim i neafirmiranim bendovima u sklopu Rovinj Music Festivala, nastupili pred mnogobrojnom publikom. Uspjeh organizatora koji je rezultirao velikim odzivom publike, a time i dobrano ispunjenog šatora dvostruko je veći kada se zna da su na udaljenosti od samo trideset i koji kilometar neku drugu publiku zabavljala najpoznatija imena hrvatske estrade - sveprisutna Šuputica, dugovječni Stavros i neumorni Zečić.

Rovinj je, dakle, nakon sedam godina postojanja RMF-a okupio neke nove klince (a nisu ni svi bili mladi) - publiku željnu drugačije glazbe i glazbenih žanrova od onih koji prevladavaju u eteru i na televiziji. Čulo se dakle od rock i hard rocka preko reggaea, punka, ska i hip-hopa. Odlično, različito urbano, što je rovinjska, ali i publika pridošla iz svih krajeva Istre nagradila dobrim ne samo odzivom, već i još boljim plesnim i pijevnim prijemom.

I dok je prve večeri publika uživala u nastupu Opće opasnosti i Vatre, a druge Radio Aktiva i S.A.R.S.-a, oni koji su se malo više znojili i borili za naklonost ocjenjivačkog suda bili su punk-rock bend iz Zagreba Lemon 3, riječki alt rock bend Sillycons, čakovečki Wind Stain, pulski Nezakcij te mostarski Jester's play.

Žiri u sastavu Leo Modrić, Darko Zgrabljić, Igor Franković, Denis Budim i Zoran Božić neovisno jedan od drugoga (što znači profesionalno i ne prepisujući i ne kopirajući imena istog benda, a što im je potom i dalo pravo da se proglase i jednim neovisnim sudom u zemlji) najviše pojedinačnih glasova dodijelilo je riječkom bandu Sillycons, čime su oni ujedno postali i pobjednici 7. RMF-a izdanja. Riječanima je ta nagrada, osim velikog zadovoljstva, donijela i pet tisuća kuna kao i ponovni nastup na sljedećem, 8. po redu Rovinj Music Festivalu.

Drugo mjesto na RMF-ovoj top listi mladih i neafirmiranih bendova uvjerljivo je uzeo mostarski Jaster's play. Također, valja istaknuti i da RMF voli, kako mlade tako i stare festivalske pobjednike pa su tijekom druge i izlučne večeri nastupili i lanjski pobjednici grupa Genova iz Čakovca.

Najzaslužniji za odlične koncertne večeri u Rovinju, koje su postale zimski zaštitni znak inače uspavanog grada, i ove su godine bili članovi organizacijskog odbora RMF-a (ponovimo dakle imena Zoran Božić, Leo Modrić, Darko Zgrabljić, Denis Budim i Igor Franković) te sponzori Grad i Turistička zajednica. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter