RMF: Glazbena šetnja uz raspoloženog Urbana


Već petu godinu zaredom organizatori Rovinj Music Festivala, a riječ je o vlasnicima Studija D. P. i Studija L. S., iza čijih se zvučnih naziva kriju poznati glazbenici i naši sugrađani Darko Zgrabljić, Zoran Božić, Leo Modrić i Denis Budim, koncem godine u Rovinj dovode najintrigantnije bandove i izvođače u zemlji. Tako je i prva večer RMF-a, osmišljenog da promovira mlade i neafirmirane bendove, u svom revijalnom dijelu programa osigurala nastup Urbana & 4.

Pisati o kvaliteti karizmatičnog pjevača, čiji su brojni hitovi obilježili generacija i generacije poklonika suvišno je. Dovoljno je reći da se u dvosatnom nastupu ovog cijenjenog izvođača i poznatog Riječanina uživalo od pravog takta "Atoma" do biseva u znaku "Black tattooa" i "Mjesečevog roga". U početku, možda i nešto sramežljivija i škrtija na ovacijama i aplauzu, publika je svoje pravo lice pokazala tijekom izvedbe bezvremenskog hita "Budi moja voda", koju je s Urbanom otpjevala uglas. Ili bolje i točnije rečeno pjevalo se naizmjence - dio Urban, dio publika. Slijedile su "Mjesto za mene", "Nebo", "Odlučio sam da te volim", "Mala truba"… Puno, puno hitova i razloga da se Urbanu i njegovoj uigranoj i glazbeno potkovanoj Četvorci publika zahvali aplauzom i pozivima na bis.

Nakon energičnih i atraktivnih Riječana na sceni, pod šatorom na trgu, nastavljen je i natjecateljski dio RMF-a na kojem su prve večeri nastupili Hysteria (Osijek), Bad Mashrooms (Sesvete) i Post Coital Silence (Zagreb). Tek za nekolicinu bodova prvo mjesto ispred Hysterije dobili su članovi Bad Mashroomsa, koji će se s bandovima druge natjecateljske večeri boriti za naslov pobjednika RMF 2013. godine.

Ovogodišnje će peto po redu izdanje sve poznatijeg rovinjskog festivala biti okončano koncertom velike estradne dive Radojke Šverko. Koncert je zakazan za sutra navečer u 20.30 sati u kazalištu Antonio Gandusio, nakon kojeg se party nastavlja pod šatorom i u društvu banda Night express, a ulaz je besplatan. (Napisala i snimila N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter