Rješenje za prometne gužve u Puli: Parkiranje na Mandraču

U tijeku je završno valjanje podloge
U tijeku je završno valjanje podloge

Kako bi se osigurala dodatna parkirališna mjesta na području Pule, što je posebice značajno tijekom ljetnog perioda kada u grad dolaze brojni turisti iz svih istarskih turističkih mjesta kako bi razgledali poznate pulske znamenitosti, Pula parking d.o.o. je pravovremeno reagirao i započeo s uređenjem parkirališne površine na Mandraču koja će ovih dana, kao što je najavljeno, biti otvorena i stavljena u funkciju.

Ovih dana u funkciju

Riječ je površini od oko pet tisuća četvornih metara s kapacitetom prijema između 400 i 500 vozila. Na tom je prostoru bio odlagan građevinski materijal tijekom izgradnje obalnog kolektora duž rive i u Flaciusovoj ulici, a za uređenje površine provedena je javna nabava koja je obuhvatila čišćenje površine terena od niskog raslinja i grmlja, te postavljanje i uređenje podloge.

- DUUDI je tu površinu dodijelio Puli s naznakom da je koristi Pulaparking koji ju je uredio za parkiranje. Na površini će biti 400-500 parkirnih mjesta, dok će u Ulici 119 brigade sve biti označeno prometnom signalizacijom tako da se gosti usmjeravaju na parkiralište. Na taj će se način, vjerujemo, značajno smanjiti pritisak vozila na središte grada i vjerujemo da će se to rasterećenje primijetiti, rekao nam je direktor Pula parkinga Branislav Bojanić.

Dnevna karta 30 kuna

Kao što je istaknuo direktor Pula parkinga, površinu između Velog Vrha i centra grada Gradu Puli, odnosno Pula parkingu, ustupila je Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), za naknadu. Uređenje površine, odnosno pretvaranje u parkirni prostor, ovih dana bit će završeni, u tijeku je završno valjanje i formiranja tampona, a uokolo su već posloženi kameni blokovi. Vozila će se na tom parkiralištu moći parkirati po dnevnoj cijeni od 30 kuna, odnosno parkiranje se neće plaćati po satu, a u Ulici 119. brigade sve biti označeno prometnom signalizacijom tako da se gosti usmjeravaju na parkiralište. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter