Rješavanje odvodnje na rotoru trajat će 1,5 god.

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Unatoč najavama, na velikom kružnom toku u Šijani još nisu vidljivi nikakvi radovi. Naime, još uvijek nije započelo rješavanje problema plavljenja tog ulaza u grad kao i velikog dijela Industrijske zone (Bauhaus, Aruba i trezor Zagrebačke banke, te Lidl). Iako je početak ovog projekta najavljivan za period prije kišne sezone, Hrvatske vode, koje su preuzele obavezu rješavanja ovog problema, još uvijek nisu dovršile postupak javne nabave za građevine odvodnje gornjeg dijela šijanskog sliva. Doduše, nadležni tvrde da će radovi, na investiciji vrijednoj oko 30 milijuna kuna, započeti uskoro.

Riječ je o projektu u sklopu kojeg se planira izgradnja velike retencije unutar rotora na ulazu u grad, ali i popratnih kišnih vrtova, upojnih bunara, drenažnih sustava i oborinske kanalizacije. Time se namjerava velike oborine skupiti i polako otpuštati u sustav odvodnje koji trenutno ne može upiti velike količine oborina s obzirom na to da u Ulici 43. istarske divizije nije izgrađen novi dio šijanskog kolektora.

Projekt je dogovorio Grad Pula s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama. Hrvatske ceste, kao investitor rekonstrukcije državne ceste D-66 Šijana - Stancija Peličeti prihvatile su projekt rješavanja odvodnje uređenjem sustava retencija uz samu državnu cestu, dok su Hrvatske vode, pak, preuzele financiranje pripadajućeg dijela sustava odvodnje voda. Iz Hrvatskih voda su nam ovih dana potvrdili da je u tijeku postupak javne nabave za građevine odvodnje gornjeg dijela šijanskog sliva.

Radovi se planiraju završiti u roku od 18 mjeseci od dana sklapanja ugovora s odabranim ponuditeljem. Međutim, ostaje neodgovoreno pitanje kada će se odabrati izvođač radova i kada će se s njime sklopiti ugovor. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter