Rizik reprize u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prije više od sedam dana bile su rasprodane sve ulaznice za "Cudo u Poskokovoj Dragi", predstavu Ante Tomica u režiji Krešimira Dolencica u izvedbi zagrebackog kazališta Kerempuh, koja je gostovala u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.

Piše tako na plakatima, a potvrdila nam je to i ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaic, koja je dodala da su ulaznice planule i za posljednje, prošlotjedno uprizorenje predstave "Stilske vježbe" u režiji Tomislava Radica i izvedbi Pere Kvrgica i Lele Margitic.

S obzirom na to da su potonja, pa i Tomicevo "Cudo", izrazito popularni naslovi cije se reprize uvijek iznova prate s jednakim intenzitetom oduševljenja, a što uostalom potvrduju i žurno rasprodane ulaznice, ravnateljicu smo pitali hoce li i INK svojoj publici omoguciti reprizu Kerempuhove hit-predstave.

Iz njenog odgovora saznajemo da ovo pulsko rasprodano izdanje "Cuda u Poskokovoj Dragi" (kojem je prethodilo i ono u Pazinu) za sada ostaje jedino, a takvu odluku temelji na procjeni da bi po punoj cijeni ulaznica bilo upitno napuniti kazalište i tako opravdati troškove.

- Sveukupne povlastice koje omogucuje pretplata sežu do 60 posto sniženja cijene ulaznice i u principu je za ovu predstavu malo tko platio punu cijenu, pojašnjava ravnateljica i dodaje da je sa 660 popunjenih mjesta INK prihodovao sveukupno 30 tisuca kuna.

Ipak, usprkos kazališnoj racunici, izostanak repriza za atraktivna gostovanja svode program INK-a na tri gostovanja u ovom mjesecu, i publike onoliko koliko joj se prostor za kazališna druženja otvara u toj jednoj veceri. No, kad bi se on otvarao hrabrije i cešce, a posebice za one naslove koji godinama garantiraju uspjeh, i nje bi, sasvim sigurno, bilo više, a rizika za kazalište manje.


Podijeli: Facebook Twiter