Riviera Adria predala ponudu za Istraturist

Istraturistov hotel Sol Garden Istra (M. MIJOŠEK)
Istraturistov hotel Sol Garden Istra (M. MIJOŠEK)

O prodaji umaške hotelske kuće Istraturist, koja je trenutno u vlasništvu Zagrebačke banke, govori se već nekoliko godina, a ista je priča ponovno aktualizirana u zadnjih nekoliko mjeseci. Ipak, u Zagrebačkoj banci nisu nam htjeli komentirati prodaju Istraturista. Navodno su za preuzimanje ovog vrijednog turističkog portfelja s hotelima, apartmanskim naseljima i kampovima interes pokazale najveća hrvatska hotelska kompanija Riviera Adria s objektima u Poreču, Rapcu, Krku i Dubrovniku koja posluje u sklopu grupacije Valamar te porečka Plava laguna, kao i zadarski Falkensteiner. No da su predali ponudu, priznaju samo u Rivieri Adriji.

- Da, predali smo ponudu za preuzimanje Istraturista. Međutim, ne znam tko je još predao takvu ponudu. Imamo interes jer se bavimo istim poslom, kazao je predsjednik uprave Riviere Adrije Edi Černjul, koji ne zna kada će se odlučivati o ponudama.

U drugoj velikoj porečkoj hotelijerskoj tvrtki nisu htjeli potvrditi niti demantirati interes za kupnju umaškog hotelijera.

- Rekli smo da smo zainteresirani za širenje, ali o kupnji Istraturista nemamo trenutno što reći, kratko nam je kazao Ronald Korotaj, direktor korporativnih komunikacija. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter