Rivettiju nagrada za životno djelo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novinar Novog Lista Orlando Rivetti dobio je nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN) na tradicionalnoj svecanosti udruge sportskih novinara u zagrebackome Novinarskome domu.

U svojih 40 godina bavljenja novinarstvom Rivetti se etablirao kao kronicar zbivanja u Rijeci i na Kvarneru, a jedan je od vodecih nogometnih i košarkaških novinara na nacionalnoj razini koji je izvještavao s brojnih europskih i svjetskih prvenstava te Olimpijskih igara, stoji u obrazloženju nagrade, koju je Rivettiju urucio pomocnik ministra za sport u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta Petar Skansi.

Nagradu HZSN-a za najbolju kolumnu dobio je Bernard Jurišic iz Sportneta, nagrada za radijsko novinarstvo pripala je Lovorku Magdicu s Hrvatskoga radija, a za fotoreportera godine priznanje je zaslužio Sanjin Strukic iz Pixsella. Priznanje za press-službu dobio je Zlatko Škrinjar, glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza, a posebno priznanje HZSN-a dobila je i Sportska televizija.

Prije tradicionalnih dodjela održan je i Sabor HZSN-a, na kojemu su prihvacene izmjene Pravilnika o nagradama i priznanjima. Novi clan Izvršnog odbora HZSN-a je Ante Župan iz Mediaservisa, a sportski novinari odali su minutom šutnje pocast nedavno preminulome Miloradu Bibicu Mosoru, dobitniku nagrade za životno djelo HZSN-a 2008. godine.

Dodjeli nagrada HZSN-a bili su prisutni i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Josip Cop te brojni drugi uglednici. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter