Riva zatvorena, a vozila i pješaka kao u prici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Otkako je riva zatvorena, prometni problemi ne jenjavaju. Ionako velike gužve pojacale su se dolaskom prvih turista, a vece se muke ocekuju tijekom ljeta. Zbog cestih zastoja i gužvi mnogi gube živce pa koriste zabranjene smjerove ili zatvorene prometnice, poput rive.

Promet je rivom, naime, gust kao da se ne radi o zatvorenoj prometnici na koju pristup imaju iskljucivo interventna, vozila dostave i ona za potrebe gradilišta. Obilježenim gradilištem ne smiju hodati niti pješaci, premda smo svjedoci da se mnogi Puljani šetaju i promatraju radove.



Tko zapravo ima pravo voziti rivom, upitali smo gradskog procelnika Damira Prhata, koji nam je potvrdio da se radi o zatvorenom gradilištu kojem pristup imaju navedene skupine automobila.

S obzirom na to da na rivi zapravo ne postoji kontrola tko vozi zatvorenom prometnicom, mnogi to koriste i nesmetano prolaze. Potvrdili su nam to i pojedinci koji povremeno koriste zatvorenu prometnicu jer im je tuda bliže. Jednostavno maknu plasticne mobilne elemente ograde kraj Lucke kapetanije i prolaz im je otvoren.



Najviše ulaza i izlaza automobila moguce je vidjeti u Flaciusovoj gdje su postavljena dva mobilna semafora. Ti su ulazi i izlazi postavljeni zbog potreba gradilišta i dostave, no mnogi se njima koriste i nesmetano voze po rivi.

I vozace i pješake koji se rivom budu vozili ili šetali unatoc znakovima zabrane prometovanja motornih vozila i zabrane kretanja pješaka, policija može kazniti s 500 kuna. Kazna se može naplatiti samo ako postoji izriciti znak zabrane na mjestu na kojem je ili pješak ili vozac u automobilu ušao na rivu. (N. SOFTIC, S. PERŠIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter