Riva: Za "riši-briši" signalizaciju 30 tisuća kuna

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

"Problem s gužvama u gradu nije bio samo u jednosmjernoj rivi, već i u mnogobrojnim radovima koji su se u proteklom periodu odvijali u Puli. Imali smo intenzivne radove u Radićevoj, koja je kompletno rekonstruirana, Rovinjsku smo nakon 30 godina obnovili, odvijala se i plinofikacija Giardina, a svi ti radovi zajedno stvarali su jedan veliki pritisak na sam centar grada.

Prije samog početka turističke sezone, po želji građana, vratili smo dvosmjeran režim prometovanja rivom. Ipak, kako u budućnosti budemo razvijali naš projekt i našu viziju rive, vjerojatno je da ćemo jednoga dana ponovno pričati o prometu, odnosno o tome želimo li Pulu kao grad vratiti moru, s brojnim sadržajima uz more ili ćemo zadržati ovaj postojeći režim", izjavio je za medije gradonačelnik Boris Miletić.

Navodi da je oko 30 milijuna kuna uloženo u projekt izgradnje kanalizacijske mreže i obalnog kolektora duž rive i u Flaciusovoj ulici.

Što se tiče prenamjene prometne regulacije na rivi, 20 tisuća kuna potrošeno je za nabavu semafora, a oko 30 tisuća je koštalo brisanje postojeće i iscrtavanje nove horizontalne signalizacije.

Za dvosmjeran režim prometovanja izjasnilo se putem e-Konzultacija oko 1.500 građana, dok je 300 građana tražilo da riva bude zatvorena za promet u potpunosti. Jedan dio građana je bio za jednosmjernu rivu, ali u smjeru od bulevara prema Punti. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter