Riva se zatvara u ponedjeljak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od ponedjeljka ce se za promet u potpunosti zatvoriti pulska riva od zgrade Lucke kapetanije do pošte zbog gradnje obalnog kolektora duž rive i u Flaciusovoj ulici. Iducih 17 mjeseci tu ce dionicu okupirati teška mehanizacija i radnici zagrebackog Viadukta, GP Krka i GK Varaždina.

Prvi radovi pocet ce na središnjem dijelu Flaciusove ulice te dionici od zgrade Lucke kapetanije do semafora na rivi, a Grad inzistira da se ti dijelovi što prije dovrše i puste u promet da bi što prije profunkcionirao stari dio grada te se osigurala parkirna mjesta kod Zavoda za zapošljavanje i stare tržnice iza Foruma.

Prilikom radova ocekuju se arheološka iskapanja, prije svega završetak istraživanja na podrucju Flaciusove ulice (kod pošte) i križanju Ulice Riva i Ulice sv. Ivana (kod semafora).

Zatvaranjem rive pocinje i nova regulacija prometa u najužem gradskom središtu kojoj je cilj vozila što više usmjeravati od njega.



Ponovimo, Ulica Dubrovacke bratovštine, Poljana svetog Martina i dio Vukovarske ulice od semafora u Istarskoj do Rakovceve postat ce dvotracna jednosmjerna ulica. Semafor na križanju Istarske i Ulice Dubrovacke bratovštine ugasit ce se da bi se promet s Giardina što protocnije odvijao prema Areni i Rakovcevoj ulici dvotracnim jednosmjernim pravcem.

Promet s Giardina odvijat ce se spomenutim raskrižjem nesmetano jer iz pravca rive nece biti omogucen dolazak prometnicom do semafora.

Sav promet s Punte prema gradu usmjerit ce se u Amfiteatarsku ulicu, odakle ce se vožnja moci nastaviti iskljucivo Carrarinom, a potom ce vozaci kod zgrade Fine odluciti hoce li nastaviti Zadarskom ili Istarskom. Giardini ostaju jednosmjerni, a u Ulici Starih statuta, od Punte prema rivi, bit ce autobusno stajalište da bi se izbjegao promet autobusa Splitskom ulicom.

Na Giardinima, kod pješackih prijelaza nadomak Portarate i kod Fine, promet ce regulirati pripadnici prometne mladeži, prometni redari i policija, te pauk Pula parkinga. U Smareglinoj (od tržnice do kazališta) i Laginjinoj ulici (od kazališta do Portarate) bit ce zabranjeno bilo kakvo zaustavljanje vozila jer bi pridonijeli stvaranju dodatnih prometnih cepova.


Podijeli: Facebook Twiter