Riva se u utorak ipak ne zatvara, ali je izbjegavajte

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako je službeno priopcenje gradske uprave bilo da se od utorka 10. travnja pulska riva u potpunosti zatvara za promet zbog pocetka gradnje obalnog kolektora, stanje gradevinskih radova na pulskim prometnicama prisililo je gradske celnike da promijene tu odluku.

Naime, problemi s kompletnom rekonstrukcijom dijela Zagrebacke ulice, tocnije gradnjom oborinske i fekalne kanalizacije na raskrižju Zagrebacke i Stankoviceve ulice, odgodili su potpuno zatvaranje rive za promet.

- Prometovanje rivom ce se postepeno smanjivati do potpunog zatvaranja. Dakle, od utorka ce tek biti smanjena protocnost, potvrdio je procelnik Damir Prhat.



Ipak, preporucuje vozacima da izbjegavaju rivu jer ce smanjena protocnost i postupno zatvaranje uzrokovati zastoje u prometu. Privremena prometna signalizacija, prometovanje regulirano semaforom te mnoštvo teške mehanizacije na putu samo ce unijeti zbrku u promet na rivi, stoga je bolje izbjegavati je vec od pocetka narednog tjedna.

Grad si nije želio dozvoliti zatvaranje dvije važne prometne lokacije u isto vrijeme, rive i Stankoviceve ulice, koja bi trebala prihvatiti veliki dio pulskog prometa tijekom radova na rivi.

Iako je raskrižje Zagrebacke i Stankoviceve, gdje se izvodi rekonstrukcija, trebalo u petak biti pušteno u promet, to se nece dogoditi do završetka uskrsnih blagdana.

- Izvodac radova na rivi poceo se pripremati za posao, dovoziti mehanizaciju. Za uspostavu preregulacije prometa potrebno je postaviti 300-tinjak prometnih znakova, iscrtati novu horizontalnu signalizaciju, nemoguce je to parcijalno rješavati jer je to cjelovit projekt, istice Prhat.

U cetvrtak ujutro na rivi se moglo vidjeti da radovi uskoro pocinju. Izvodac je poceo kod katedrale dovoziti tešku mehanizaciju, labudice su redom dovozile bagere i rovokopace GP Krka za Flaciusovu ulicu, Viadukta za potez na rivi od zgrade Lucke kapetanije do ulaza na otok brodogradilišta, te opremu GK Varaždina.


Podijeli: Facebook Twiter