Riva postaje dvosmjerna do početka sezone

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

- Novi dvosmjerni režim prometa na rivi započet će prije početka turističke sezone. Osim projekta prometovanja, imamo obavezu ishođenja određenih suglasnosti nadležnih tijela. Kada ih dobijemo, dostatno nam je od deset do 15 dana da bismo ponovno omogućili dvosmjerni promet rivom, kazao je gradonačelnik Boris Miletić na redovnom susretu s novinarima.

Nakon provedenih e-konzultacija Miletić je rekao i da su građani ponudili neka nova prometna rješenja pa smo ga upitali da nam ih prezentira. "Ona se ne odnose samo na rivu, već na druga raskrižja i lokacije. Prijedloge smo proslijedili resornom gradskom odjelu, a o njima će raspravljati i Savjet za promet", odgovorio je.

Na upit je li razočaran odlukom građana da riva ponovno bude dvosmjerna kazao je da nije ni razočaran ni oduševljen. "Smatram da grad ima jako velike resurse u Pulskom zaljevu. No, apsolutno mi je jasno da trenutno postoji bojazan od prometnih gužvi. Svjesni smo da smo lani imali velikih problema, ali vjerujem da ćemo u budućnosti ponovno raspravljati o prometu na rivi", zaključio je.

Podsjetio je da je pri kraju postupak donošenja izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a, što je izazvalo veliki interes javnosti, budući da se u tim dokumentima govori o budućnosti napuštenih vojnih objekata i zona.

- Muzil je i danas zona posebne namjene. Želimo da se on otvori građanima, da se omoguće civilni sadržaji, gospodarski razvoj te otvore radna mjesta, kazao je. Na pitanje hoće li se odazvati pozivu na sutrašnju tribinu koju organizira građanska inicijativa Volim Pulu - Za Muzil odgovorio je potvrdno.

Naglasio je i da su u ovoj godini putem programa pomoći malom i srednjem poduzetništvu dosad iz gradskog proračuna isplatili 217.955 kuna.

Miletić je još je jednom najavio, kako ga je nazvao, svojevrsni spektakl za Dan grada Pule - osvjetljavanje dizalica u brodogradilištu Uljanik. "Bit će to ljepši imidž grada kojim smo željeli privući i interes svjetskih medija. Time ćemo dobiti i novi noćni teatar", kazao je Miletić. (B. ŽIŽOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter