Riva i stara jezgra kao velika pozornica zabave

Rockabilly ugođaj - dobra svirka i ples te legenda na četiri kotača
Rockabilly ugođaj - dobra svirka i ples te legenda na četiri kotača

Pod svjetlima svijeća duž obale i igrom svjetlosnih efekata na fasadama stare jezgre Fažane održana je u nedjelju osma manifestacija općinske Turističke zajednice i pulskog Rock caffea "Zvizde, sviće i ferali", vjerojatno najposjećenija priredba ove sezone u Fažani koja inače vrvi večernjim zbivanjima. Veliko je parkiralište kod bivšeg Badela već iza 20 sati bilo zatvoreno zbog nedostatka slobodnih mjesta, a naći slobodan stolac u kafiću tijekom večeri bila je prava lutrija. Sve to ne čudi - kombinacija posebne rasvjete, glazbenih, plesnih i mađioničarskih točki više se puta do sada pokazala kao pun ljetni pogodak.

Rockabilly ugođaj

Prava atrakcija bio je nastup pred župnom crkvom zagrebačke grupe Mississippi Queen čiji su rockabilly repertoar pratili uigrani plesni parovi odjeveni primjereno dobu te glazbe. Kao posebna kulisa poslužila im je i atraktivna plava legenda američke autoindustrije Chevrolet Impala s kraja 1950-ih, oko kojeg su se, kao oko kakvog svemirskog broda, okupljala djeca i turisti željni "selfija".

Na isto mjestu nešto kasnije provale smijeha djece i roditelja, ali i svih okupljenih izazvao je pulski klaun Marek uigranom cirkuskom točkom u koju je, uz žongliranje, ugradio i interakciju s publikom, posebno djecom, koristeći ih kao pomoćnike, pa sve to začinio gegom i šalom te vatrenom točkom za kraj. Velik interes i brojne aplauze zaslužili su i mali i mladi breakdanceri iz pulske grupe AB Original koji su zahtjevnim, pa i akrobatskim koracima po teškom sparnom vremenu bez zadrške oduševljavali mnoštvo na Župnom trgu.

Svaka ulica, trg, riva

Zapravo, gdje god da ste se uputili te nedjeljne večeri u Fažani, naišli ste na nekakvu uličnu zabavu. Novi Đavoli, najdugovječnija fažanska grupa, koja je od svojih početaka prije gotovo pola stoljeća nastupala pod imenima Đavoli i Skytt, svirala je kod konobe Vasianum. Na spustu za barke gitaru je svirao i pjevao Predrag Ljuna, simpatični žensko-muški akustični duo Two freaks nastupali su na zidiću kod ureda TZ-a, a gitarist Moris Arzenšek na Piazzi grande. Iz svake ulice, s rive i trga odjekivao je dječji smijeh isprovociran neočekivanim potezom klaunova i drugih majstora iskrene i jednostavne zabave. (Napisao i snimio Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter