Ritmovi Afrike za novi pocetak

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavom "Waxtaan" senegalske trupe Jant-B/Ecole de Sables koja se temelji na elementima nekih od najljepših tradicionalnih plesova iz nekolicine africkih zemalja u petak u 21.30 na pozornici kaštela Grimani otvara se ovogodišnji jubilarni 10. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvincenat.

Istog dana, u 22.30, na Trgu se publici predstavlja zagrebacki Liberdance s "Koncertom za dangubu i zgubidana" ciji su autori i izvodaci Mate Matišic i Rajko Pavlic te izložba fotografija "X. godina Festivala" Andija Bancica i Emila Živolica. Prvu vecer zakljucuje DJ Lindarski, takoder na Trgu, od 23.15 sati.

U jutarnjem djelu festivalskog programa u svetvincentskoj je školi u 10 sati na rasporedu radionica za profesionalne plesace pod vodstvom Alexeya Tarana, dok je u 10.30 najavljena likovna radionica pod vodstvom Jadranke Krušlin-Korda i Dragice Pehar-Krmpotic.

Festival plesa i neverbalnog kazališta održava se do 28. srpnja, a donosi cak 11 predstava, radionice i izložbe. Istru ce pohoditi plesne skupine iz Senegala, Španjolske, Slovenije, Njemacke, Belgije, Kube i Hrvatske.


Podijeli: Facebook Twiter