Ritam života kroz razigrane morske motive i dojmljive portrete

Kamp Oliva u Rapcu
Kamp Oliva u Rapcu

Tradicionalna svibanjska skupna izložba koja se već 40 godina odvija u Društvu likovnih stvaratelja Pazin okupila je jučer 28 autora iz grada i čitave Istre koji su izlagali na temu "Ritam života".

- Nazvali smo izložbu "Ritam života" i gledajući ove slike mislim da je svatko tko je podario sliku ili neki drugi svoj rad, da je stvarno to radio s dušom i da su njegove slike dio njegova ritma života, kazala je predsjednica DLS-a Nada Putinja prilikom otvaranja izložbe koja će biti otvorena do 16. svibnja svakodnevno od 10 do 12 i 18 do 20 sati.

Pazinski su likovnjaci doista "nakrcali" galeriju stilski raznolikim radovima u kojima će svaki posjetitelj izložbe pronaći, već prema svome estetskom afinitetu, vlastite favorite. Da ih poreda u smislenu cjelinu zadatak je dobila Irina Kivela Ukotić koja je postavljala izložbu, dok je Marko Cerovac autor popratne brošure. Na izložbi su sudjelovali skoro svi članovi Društva likovnih stvaratelja sa slikarskim afinitetom. Radovi su šarolikih tehnika, a mnogi i odskaču originalnošću ili kvalitetom. Uz slike mrtve prirode, prevladali su veseli proljetni i morski motivi, posebice razigrane ribice, ali i dojmljivi portreti i puteni aktovi.

Dakle, u pazinskoj su galeriji izloženi radovi ovih autora: Ane Bakarčić, Lidije Bedeković, Davorke Belac, Ive Belac, Vere Bosazzi, Daria Brajkovića, Marka Cerovca, Ive Ciceran, Mihaela Csepla, Marina Davanca, Enca Erdfelda, Davorke Flego, Miloslava Garića, Darinke Gojtan, Giuliane Gortan, Ivana Hekića, Biserke Jurčić, Jasminke Juzbašić, Irine Kivela Ukotić, Ane Krajcar, Višnje Levak, Wassane Prakhong, Nade Putinja, Laure Ritoša, Ivana Tankovića, Mladena Vasiljevića, Ivanke Anić i Draženka Pačića.

Izložba će se po zatvaranju sredinom mjeseca preseliti u hotel Pinetu u Vrsaru gdje će je tamošnji gosti moći razgledati tijekom čitavog ljeta. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter