Ristoski i Kralj najsportaši s invaliditetom

Mikela Ristoski (M. ANGELINI)
Mikela Ristoski (M. ANGELINI)

Osvajač srebrne medalje u bacanju kugle Darko Kralj i osvajačica brončane medalje u skoku u dalj Mikela Ristoski na Paraolimpijskim igrama u Londonu, proglašeni su najboljim hrvatskim sportašima s invaliditetom na svečanosti koja je večeras održana u Kongresnoj dvorani Zagrebačkog velesajma.

Najuspješnija ekipa u protekloj godini je ženska stolnoteniska reprezentacija u sastavu Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić koje su na POI-ju u Londonu osvojile peto mjesto, dok je najuspješniji stručni djelatnik Ivan Ivančić, trener Darka Kralja.

Za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom u neparaolimpijskim sportovima proglašen je Ivan Mikulić iz taekwondo kluba ST Kwan koji je osvojio treće mjesto na SP-u u parataekwondou, dok je za najuspješniju sportašicu s invaliditetom u neparaolimpijskim sportovima izabrana europska prvakinja u kuglanju Evica Šerfez.

Nagradu za dugogodišnji rad u sportu osoba s invaliditetom dobila je Mirjana Stojnović za doprinos u radu Konjičkog saveza osoba s invaliditetom.

Priznanje za mlade i nadarene sportaše dobili su atletičar Grgo Bogdanović, plivačica Martina Crkvenac, te plivač Karlo Rajković.

Posebno priznanje za izuzetan doprinos medijskoj promociji sporta osoba s invaliditetom u 2012. godini dobili su fotoreporter Hine Damir Senčar, novinar HTV-a Stjepan Balog te dokumentarni film "Kralj" redatelja Dejana Aćimovića. (Hina)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter