Riskiramo život za 3.300 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo tisucu policajaca prosvjedovalo je u srijedu na Trgu bana Jelacica zbog najave Vlade da ce im uredbom smanjiti placu za 500 kuna, te ukinuti 2.890 radnih mjesta.

Kako se dalo zakljuciti po brojnim transparentima što su ih nosili policajci - vecina njih u odorama - primanja za koja rade smatraju mizernima.

- Radimo ovaj posao iz ljubavi i nemojte nas još iskorištavati, porucio je predstavnicima Vlade predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagic.

- Na žalost naša je svakodnevna dužnost cuvati upravo te predstavnike Vlade koji nam žele umanjiti place. Možda bi se zbog toga trebali i zabrinuti. Na ovaj prosvjed došao je tek dio ljudi, ali vrlo brzo možemo ga utrostruciti. Želimo zadržati i place i radna mjesta policijskih službenika bez obzira na to imaju li oni visoku ili srednju strucnu spremu, kazao je Jagic.

Naglasio je da isu stovremeno place carinicima i pravosudnim policajcima povecane kroz dodatke za posebne uvjete rada.

- Želimo da se i nama, kroz dodatke za policijska zvanja, place povecaju za 150 do 200 kuna, porucio je Jagic.

Podsjetio je da policijski službenik pocetnik ima osnovnu placu od 3.300 kuna. Upravo na to upozoravali su istaknuti transparenti: "Riskiram svoj život za 3.300 kuna", te "Postani policajac - najveci rizik za najmanju placu".

Ukoliko Vlada ustraje na smanjivanju policijskih placa i ukidanju radnih mjesta, predsjednik SPH-a Dubravko Jagic najavljuje i mogucnost štrajka i to u, kako je zagonetno istaknuo, "najnezgodnijem trenutku".


Podijeli: Facebook Twiter