Rise Up i Shaggy otvaraju porečko ljeto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Početak turističke sezone Poreč će obilježiti novim višednevnim glazbeno-zabavnim programom s poznatim izvođačima Shaggyjem, Kirilom Djaikovskim i Innom te drugim atrakcijama.

Manifestacija nazvana Rise Up, u organizaciji Turističke zajednice, Grada Poreča i tvrtke Famose Bar, odvijat će se od 6. do 8. lipnja u uvali Peškera, s vizurom povijesne jezgre kao jedinstvenom kulisom, a ulaz je besplatan.

- Odabirom svjetskih glazbenih imena želimo u našu destinaciju dovesti nove goste i uvrstiti Poreč u kartu vrhunske zabave. Tako upečatljivim početkom turističke sezone najavljujemo početak ljeta punog odmora, zabave, dobre hrane, sporta i lijepih doživljaja, rekao je direktor TZ-a Nenad Velenik.

Vrhunac će u petak obilježiti nastup Shaggyja, koji je svjetske top ljestvice osvojio megapopularnom obradom "Oh Carolina" i prepoznatljivim laganim i vedrim ritmovima nastavio biti prisutan gotovo dva desetljeća. Debitanskim se albumom "Pure Pleasure" predstavio 1995. godine, za "Bombastic" je godinu kasnije dobio prestižnu nagradu Grammy u reggae kategoriji, a "Hotshot" s hitovima "It wasn't me", "Angel" i "Luv me" vrlo brzo je prodan u platinastoj tiraži.

Osim što je izdao 12 albuma, osvojio brojne nagrade i nominacije te nastupao na rasprodanim koncertima diljem svijeta, Shaggy se bavi i humanitarnim radom. Osnovao je vlastitu fondaciju koja je prikupila više od 85 milijuna dolara za različite plemenite svrhe.

Shaggyju će u petak prethoditi koncert Kirila Djaikovskog, makedonskog glazbenika koji je 1980-ih godina nastupao s legendarnom grupom Leb i sol, a 1990-ih je odselio u Australiju gdje je započeo eksperimentirati kombiniranjem makedonske etno glazbe s elektro ritmovima. Za album "Homebound" dobio je odlične kritike u SAD-u, Kanadi, Velikoj Britaniji i drugim zemljama, a hrvatsko izdanje časopisa Playboy proglasilo ga je najboljim albumom na području bivše Jugoslavije.

Za subotu je najavljena pjevačica rumunjskih korijena Inna, koja je svjetsku popularnost i vrh glazbenih ljestvica osvojila hitovima poput "Hot", "Party never ends", "India" i "In Your Eyes". Njen singl "Hot" 2009. godine je osvojio MTV Europe Music Award. Nakon spektakularnog vatrometa program će nastaviti nastupom La Fieste s Ibize. Radi se o glazbeno-scensko-umjetničkom showu s  akrobacijama i plesom u zraku, atraktivnim led robotima, DJ-ima, violinistima, gitaristima i vokalima te artističkim performansama.

Obje će večeri publiku animirati i DJ-evi - u petak Jidax i Tara Mc Donald, a u subotu Sunnery James i Ryan Marciano.

Velenik je posebno istaknuo i popodnevne aktivnosti, koje oba dana od 18 sati uključuju prezentacije jedriličarskog kluba Horizont, veslačkog kluba iz Poreča i skijaša na vodi. Nedjelja je pak rezervirana za ležeran program uz dodjelu nagrada u sklopu eko-akcije Dodir leptira - za najljepše uređeni balkon, okućnicu i mjesni odbor te bogatu eno-gastronomsku ponudu. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter