Rio: Prostitutke žale zbog ispadanja europskih ekipa


Raniji odlazak mnogih europskih nogometnih timova sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu rastužio je prostitutke u Rio de Janeiru koje strahuju da će im se takvi rezultati loše odraziti na posao. One su se nadale da će dobro zaraditi zahvaljujući europskim ljubiteljima nogometa tijekom mjesec dana trajanja natjecanja.

"Mislila sam da ću zaraditi 1.000 reala (453,8 dolara) za jednu noć, no umjesto toga zaradit ću nešto više od 100", žali se 26-ogodišnja Rita u poznatom baru na Copacabani. "A sve je poskupjelo zbog svjetskog kupa, hoteli, restorani...", dodaje ona. Njezina kolegica Laura također se žali. "Ovaj j..... kup će nas uništiti. Sve što nam je preostalo su Urugvajci, Čileanci, Kolumbijci, Argentinci, i što imamo od toga. Ne plaćaju ništa, uvijek su 'švorc', sve žele besplatno", razočarana je Laura, dok njena prijateljica Amanda (28) kritizira Meksikance i Čileance:

"Piju cijelu noć i do jutra su nepodnošljivi, no ne puštaju iz ruku svoj novac".  Amanda, koja se sedam godina bavi najstarijim zanatom na svijetu, kaže da su Europljani i Amerikanci spremni platiti 400 reala za noć s njom, dok će Južnoamerikanci platiti tek 150. "To je velika razlika. Zašto bismo željele te ljude ovdje? No to je sve što je preostalo. Još nešto Nijemaca i Sjevernoamerikanaca, ostalo su Južnoamerikanci", dodaje.

Djevojke se slažu da su "americanosi", kako zovu turiste iz Sjedinjenih Država, najvelikodušniji, dok su Urugvajci "željni ljubavi", ali ne i velikodušni jer, kako kažu, nemaju baš puno novaca. Također ističu da nisu očekivale da će Španjolska, Italija i Engleska biti tako brzo eliminirane iz natjecanja, a da će Rio u ovoj fazi svjetskog kupa biti preplavljen Kostarikancima, Čileancima, Meksikancima i Argentincima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter