Rino Duniš privremeni ravnatelj Kulturnog centra

Bivši načelnik Grožnjana Rino Duniš privremeni ravnatelj Polivalentnog kulturnog centra (J. PREKALJ)
Bivši načelnik Grožnjana Rino Duniš privremeni ravnatelj Polivalentnog kulturnog centra (J. PREKALJ)

Istarska županija ima novog djelatnika - bivšeg načelnika Grožnjana Rina Duniša, kojeg su vijećnici te Općine u četvrtak imenovali privremenim ravnateljem Polivalentnog kulturnog centra, ustanove koja je dosad bila u mirovanju.

Duniš, koji se u svibnju neobjašnjivo nije kandidirao za načelnika, a trebao mu je to biti peti mandat, dužnost ravnatelja obavljat će profesionalno godinu dana, i to počevši od 26. studenog. Tada će mu isteći šest mjeseci od prestanka dužnosti načelnika, nakon čega će novo Upravno vijeće raspisati natječaj za ravnatelja.

Duniš će plaću načelnika, koja mu po zakonu pripada, primati do kraja studenog, a nakon toga će sredstva za njegovu plaću osiguravati Istarska županija. Plaća će mu, prema odluci vijeća, iznositi umnožak koeficijenta 3,5 i bruto osnovice za dužnosnike u lokalnoj samoupravi, tj. mjesečno oko 15.700 kuna bruto. Plus minuli rad.

- Ovime ćemo riješiti status bivšeg načelnika. Duniš će zasad biti nositelj projekata obnove koji se pripremaju u Završju, a i dobro će nam doći da se netko bavi organizacijom jazz festivala i pronalaskom sponzora jer je Općini za tu manifestaciju teško podmiriti 360 tisuća kuna, koliko nas košta.

Bit će to prilika da putem Kulturnog centra držimo pod kontrolom taj festival i tako garantiramo njegovu opstojnost jer mnogi naši žitelji, iznajmljivači i ugostitelji, imaju od njega koristi, objasnio je načelnik Claudio Stocovaz.

Dodao je da je Kulturni centar formiran 1995., kada je trebao objediniti sve županijske kulturne aktivnosti. Kasnije je ugašen jer te aktivnosti obavlja Županijski odjel za kulturu na čelu s Vladimirom Torbicom pa su 2010. osnivačka prava sa Županije prešla na Općinu Grožnjan, koja ga je tada stavila u mirovanje. (T. KOCIJANČIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter