Rim: Prosvjed za radna mjesta i poreznu jednakost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deseci tisuća prosvjednika izašli su u subotu na ulice Rima zalažući se za otvaranje novih radnih mjesta i za poreznu jednakost, a prosvjedima su se odazvali na poziv triju glavnih talijanskih sindikata.

Prosvjednici su se okupili na Trgu sv. Ivana Lateranskog, ističući zastave i šarene balone. Govore su održali čelnici triju sindikata koji su organizirali jedinstvene prosvjede u glavnome talijanskom gradu prvi put nakon deset godina. "Danas smo izašli na ulice, jer zemlja treba što hitnije odgovore da bi izašla iz krize. Prvo pitanje na koji treba što prije dati odgovor jest porezna jednakost u korist radnika i umirovljenika", rekla je sindikalna čelnica najjačega talijanskog sindikata CGIL, Susanna Camusso.

Porezna jednakost znači da iznos poreza treba biti usklađen sa sposobnošću plaćanja ili s poreznim kapacitetom poreznoga obveznika. Članovi triju sindikata "duboko su uvjereni da se, ukoliko vlada ne odgovori na zahtjeve, gubi vrijeme, a kriza se produbljuje", rekla je Camusso. "Umorni smo od lijepih riječi. Ne treba nam nabrajnje problema, jer je vlada tu da bi ih rješavala ", kazao je bivši čelnik CGIL-a, Guglielmo Epifani koji se pridružio prosvjednicima. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter