Rim: Policija zaplijenila 43 kg kokaina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanska pogranična policija izvijestila je da je zaplijenila 43 kg čistog kokaina iz Santo Dominga, od čega je šest kilograma bilo skriveno u kutijama mlijeka u prahu, tržišne vrijednosti oko 15 milijuna eura.

Trgovci drogom nisu imali sreće, s obzirom na to da je zrakoplov s drogom koju su pokušali prenijeti sletio u nedjelju poslijepodne, u vrijeme kada je rimskoj zračnoj luci Fiumicino u tijeku bila ranije planirana velika operacija potrage za drogom. Ondje su se, kako stoji u policijskom izvješću, našli brojni timovi specijalnih policijskih snaga.

Najprije je pronađeno 37 kg kokaina u prtljazi troje Venezuelaca, muškarca i dviju žena. Kokain je bio zapakiran u pakete nešto teže od jednog kilograma, a nalazio se u njihovim torbama i koferima.

I 23-godišnja Talijanka koja je doputovala istim zrakoplovom iz Santo Dominga, s jednogodišnjom bebom u naručju, pokazivala je znakove nervoze i željela što prije napustiti zračnu luku, što je policajcima bilo sumnjivo. Detaljnim pregledom njezine prtljage pronađeno je šest kilograma kokaina u kutijama za mlijeko u prahu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter