Riješite se celulita etericnim uljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se lijecenju celulita pristupa sa razlicitih razina, ono što je potrebno omraženoj narancinoj kori je pravilan hidratacijski tretman koji ce poboljšati cirkulaciju.

Upravo tu nastupaju etericna ulja odredenih biljaka. Ukoliko se utrljaju u kožu pocinju djelovati na nacin da poboljšavaju cirkulaciju, odvode višak tekucine i razgraduju masne stanice. Donosimo vam popis najaktivnijih prirodnih ulja koji svojim djelovanjem mogu pomoci u uklanjanju celulita.

Ulje lješnjaka - za obnovu stanica

Brzo prodire u kožu i pritom ju njeguje, a regeneracijom stanica održava kožu zdravom. S obzirom da je izvrsno hidratacijsko sredstvo, ucinkovit je u zatezanju kože pa ona ostaje glatka i cvrsta.



Ulje ružmarina - prirodni toner

Etericno ulje ove biljke uglavnom je iscijedeno iz listova. Njegova pripadnost obiteljskom grmu metvice koja ukljucuje bosiljak, lavandu i kadulju, cini ga efikasnim sredstvom za probleme cijelog tijela. Redovita masaža ovim uljem pomoci ce u toniranju kože i uklanjanju suhoce.



Ulje grejpa - kontrolor tekucih procesa

Ucinkovitost mjeri u uspjehu uklanjanja toksina iz tijela, kao i drugih otrovnih sastojaka u koži.

Pomaže u kontroli tekucih procesa, tako da intervenira pri slucajevima zadržavanja vode i detoksikacije što ga cini savršenim saveznikom u borbi protiv celulita. U isto vrijeme izjednacava tonove kože i smanjuje masnoce u njoj.



Ulje smreke - prirodni antiseptik

Ovaj etericni sastojak pomaže u oblikovanju vezivnog tkiva kože, tako da ju održava cvršcom i sprjecava pojavu pora. Djeluje antisepticki, što znaci da umiruje kožu i zadržava tekucine.

Pomiješajte par kapljica ulja s toplom vodom, nanesite na cetku ili spužvu za masiranje i prije svakog tuširanja dobro umasirajte. Ne zaboravite uz to barem triput tjedno prakticirati neku fizicku aktivnost i iznenadit ce vas zategnutost kriticnih dijelova koju cete postici.


Podijeli: Facebook Twiter