Riješite se celulita etericnim uljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celulit je problem s kojim se susrece vecina žena bez obzira na dob. Mnoge od njih pribjegavaju drasticnim dijetama i brzim rješenjima, no celulit je mnogo složeniji problem koji ne nastaje odjednom pa ga nije moguce na taj nacin niti riješiti.
Smatra se da je celulit posljedica nakupljanja tekucine i toksicnih tvari u masnom tkivu u kombinaciji s lošom limfnom cirkulacijom. Ovi problemi su posljedica nekvalitetne prehrane, nedostatnog kretanja, stresa, hormonalnih promjena i opcenito nezdravog nacina života.

Etericnim i biljnim uljima u aromaterapijskim proizvodima ucinkovito djelujemo na poticanje cirkulacije krvi i limfe, poticanje izbacivanja toksina i viška tekucine iz tijela. Masaža koja se koristi kod primjene takvih preparata, dodatno pridonosi postizanju rezultata. Pokreti anticelulitne masaže su nalik onima kod obicne masaže, ali moraju biti snažniji kako bi potaknuli cirkulaciju u zahvacenim podrucjima i time ubrzali procišcavanje tkiva. Aromaterapijsku uljnu mješavinu preporucujemo primjenjivati 1 do 2 puta dnevno i to nakon tuširanja ili kupke.

Etericna ulja koja se preporucuju kod problema celulita su atlaski i/ili himalajski cedar, cempres, ružmarin cineol, limun, borovica, ruža geranija, paculi, kadulja. Od baznih ulja uobicajeno se koriste kantarionovo, nevenovo, sezamovo, ulje makadamije i lješnjaka. Kombinacija ovih ulja ce djelovati detoksicirajuce, procišcavajuce, pomoci ce u eliminaciji toksina i viška tekucine iz tijela, te ujedno potaknuti cirkulaciju i tonizirati kožu.

Uz tretman aromaterapijskim proizvodima, preporucuje se više kretanja, posebice fizicka aktivnost koja poboljšava mišicni tonus i cirkulaciju kao što je aerobno vježbanje (hodanje, trcanje, planinarenje...), prilagodena prehrana koja ukljucuje mnogo svježeg voca i povrca, opcenito vlaknastih namirnica, te dovoljno tekucine. Na taj nacin, potpuno prirodno se dugorocno rješava problem celulita, a sprecava se i ponovno javljanje problema.

Tretman borbe protiv celulita može trajati od nekoliko tjedana do nekoliko mjeseci.


Podijeli: Facebook Twiter