Riješen problem s bakterijom, u Žatiki večeras utakmica

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Problem s ponovno pronađenom bakterijom legionela je riješen te će se u porečkoj dvorani Žatika večeras održati međunarodna košarkaška utakmica između Hrvatske i Italije.

Odobrenje za rad dvorane dobili smo iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije prije nekoliko minuta, rekao nam je tajnik porečke Sportske zajednice Franko Buda. Kako je objasnio, tijekom noći su pojačali dozu klora u vodi koja je kontrolirana u ponoć i jutros u 8 sati, a jutro su je ponovno ispustili zbog veće količine klora.

Rezultati su pokazali da je voda sad potpuno ispravna te je moguće koristiti sanitarne čvorove. Dvorana je zadnji potrošač na vodovodnoj mreži, što znači da nema daljnjeg protoka, troši malu količinu, pa se voda zadržava u cijevima. Ako se tome pribroji premala doza klora, rezultat može biti pojavljivanje bakterije legionela.

Trajno rješenje je dozator klora koji je već nabavljen, rekao je Buda, te će slijedećeg tjedna biti ugrađen u šaht kod Žatike.

S tim će se aparatom količina klora po potrebi automatski regulirati, pa se situacija koja se dosad ponovila dvaput (dvorana je prvi put tako privremeno zatvorena intervencijom epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, prije tri godine, odmah nakon njenog otvorenja i održavanja Svjetskog rukometnog prvenstva). (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter