Rijeka: Zapljena droge vrijedne milijun kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U policijskoj akciji pod nazivom "Žetva" jučer je u Rijeci zaplijenjeno više od 12,5 kilograma marihuane i 677 grama kokaina, izvijestila je danas na konferenciji za novinstvo primorsko-goranska policija, koja vrijednost droge na crnom tržištu procjenjuje na oko milijun kuna.

U akciji, kojom je prekinut krijumčarski lanac preprodaje marihuane i kokaina između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, uhićena su trojica muškaraca, hrvatskih državljana, od kojih dvojica imaju i bosanskohercegovačko državljanstvo. Svi su predani pritvorskom nadzorniku.

Droga - 12,519 grama marihuane i 677 grama kokaina, 1149 grama praškaste materije koja se koristi za povećanje mase droge, digitalna vaga, dva pištolja i streljivo, pet mobitela, prijenosno računalo i 18.050 eura, pronađeni su u pretragama automobila i stana obavljenoj po nalogu Županijskog suda u Rijeci.

To je najveća zapljena droge ove godine u Primorsko-goranskoj županiji, kazao je načelnik Sektora kriminalističke policije primorsko-goranske PU Željko Kruneš. U akciji su sudjelovale i zagrebačka te brodsko-posavska policijska uprava. Svi osumnjičeni su prijavljeni za kažnjivo djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, a jedan, koji nema dvojno državljanstvo, i za nedozvoljeno posjedovanje oružja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter