Rijeka uvjerljivo svladala Dinamo 3:0

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stadion Kantrida. Gledatelja: 10.000. Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica). Pomoćnici: Križarić (Čakovec), Hudika (Varaždin). Žuti kartoni: Neretljak, Čop, Mujanović (Rijeka), Kelava, Vrsaljko, Pivarić (Dinamo). Strijelci: 1:0 Cesarec (16'), 2:0 Weitzer (54'), 3:0 Kreilach (83').

RIJEKA: Lisjak, Datković, Knežević, Neretljak, Čaval (od 74. Marić), Kreilach, Weitzer, Močinić (od 87. Vranješ), Mujanović, Benko (od 67. Čulina), Cesarec.

DINAMO: Kelava, Vrsaljko, Tonel (od 60. Kovačić), Vida, Pivarić, Ademi (od 77. Peko), Brozović, Carrasco (od 46. Alispahić), Sammir, Čop, Beqiraj.


Nakon pobjeda protiv Hajduka i Slaven Belupa, nogometaši Rijeke ostvarili su i treću uzastopnu pobjedu. U susretu 9. kola Prve HNL, s neočekivano uvjerljivih 3:0 nanijeli su drugi uzastopni poraz Dinamu u eri trenera Ante Čaćića, prvi u Prvoj HNL.

Tom je pobjedom, pred ispunjenom Kantridom, Rijeka skočila na četvrto mjesto na ljestvici, dok je s druge strane "spašeno prvenstvo", jer je "modri vlak" zaustavljen u situaciji kad se mogao odlijepiti od momčadi iz Koprivnice.

Da će ovo biti zanimljiv, dinamičan susret s puno akcija na obje strane vidjelo se već u uvodnim minutama dvoboja na Kantridi. Prvi su zaprijetili gosti preko Carrasca čiji je ubačaj okrznuo Čavala, pa se Lisjak morao spašavati izbacivanjem lopte u korner. Dvije minute kasnije Cesarec je pucao s lijeve strane, ali je lopta prošla pored gola, a onda je u 16. minuti izbila erupcija veselja u gledalištu.

Nakon dva loše izvedena kornera, lopta se ponovno odbila do Weitzera koji ju je ubacio na drugu vratnicu za Benka čiji je udarac glavom iz blizine Kelava odbio u gredu, ali je na odbijenu loptu stigao Cesarec i zakucao ju u mrežu - 1:0.

Nakon primljenog gola krenuli su "modri" po izjednačenje i u 22. minuti za malo uspjeli. Nakon kornera Sammira uspio je Beqiraj loptom prebaciti Lisjaka, ali je ona odsjela na vratnici. Četiri minute kasnije Carrasco je izbio sam pred Lisjaka, ali je otišao s loptom previše udesno i prilika je propala. Uslijedilo je kraće razdoblje popraćeno nervozom na i oko travnjaka, da bi u sudačkoj nadoknadi Mujanović, izbjegavši zaleđe, krenuo sam prema Kelavi koji mu je obranio udarac.

Tek što je počeo drugi dio mogli su gosti izjednačiti. Beqiraj je ušao s desne strane u kazneni prostor i pogodio suprotnu vratnicu, a u nastavku akcije Alispahić je pucao s 20-ak metara, ali je Lisjak obranio. U idućem su napadu Riječani povećali vodstvo. Mujanović je ubacio s desne strane, lopta se odbila od Vide i Tonela koji su si međusobno zasmetali i natrčao je Weitzer i pogodio donji lijevi kut za 2:0.

Ulaskom Kovačića pritisnuli su igrači Dinama, pa je od 60. minute lopta u par navrata bivala ubačena u petarac pred Lisjakom, ali napadači "modrih" nisu bili na pravom mjestu. Nastavljena je "viktorija" pred golom Rijeke, ali je "bunker" momčadi trenera Scorije izdržao, a onda je u kontri Čulina izborio jedanaesterac, nakon povlačenja Vrsaljka, i Kreilach je postigao i treći gol za domaćine. (R. CAR)
 

Rezultati 9. kola: Lokomotiva - Istra 1961 1:0, Osijek - Cibalia 1:0, Rijeka - Dinamo 3:0, Zadar - Inter 1:5, Zagreb - Split 2:1


Podijeli: Facebook Twiter