Rijeka: Uhićeni iznuđivači, jedan iz Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom poslijepodneva u centru Rijeke, Ulici žrtava fašizma i na području Drage Brig zabilježene su neobične aktivnosti specijalne policije.

Premda službenih priopćenja policije nema jer je akcija u tijeku, neslužbeno doznajemo da je to vrhunac višemjesečnih policijskih aktivnosti, praćenja određenih osoba, uglavnom zaštitara (redara), koje se povezuje s kaznenim djelima iznude (reketarenja) riječkih ugostitelja, ali i kaznenih djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda, odnosno premlaćivanja, događaja koji su postali učestali tijekom vikenda u samom centru grada.

Neslužbeno doznajemo da su uhićene tri muške osobe, jedna s područja Rijeke, jedan Zagrepčanin i jedna osoba s područja Istre.

Današnja akcija plod je koordinirane akcije Odjela organiziranog kriminaliteta PU primorsko-goranske, interventne policije i MUP-a  te Općinskog državnog odvjetništva u Rijeci.

Akcija i dalje traje, osobe su privedene u policijsku postaju na kriminalističku obradu, obavljaju se i druge operativne radnje, između ostalog i pretresi stanova osumnjičenih, a doznajemo da nisu isključena i druga uhićenja. (S. KLEVA, snimio S. DRECHSLER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter