Rijeka: U sukobu navijača ozlijeđeno i dijete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tridesetak privedenih i trinaest ozlijeđenih osoba –  među kojima je i jedno dijete lakše stradalo od pirotehničkog sredstva, te tri policajca – bilanca je sukoba navijača Rijeke i Hajduka na stadionu na Kantridi u subotu navečer, prema podacima Policijske uprave primorsko-goranske. 

Policija je priopćila da je u metežima  tijekom nogometne utakmice, na kojoj je prisustvovalo oko deset tisuća gledatelja,  ozlijeđeno više osoba koje su zatim zatražile liječničku pomoć  u riječkom KBC-u. Lakše  ozljede zadobilo je devet punoljetnih osoba, od kojih su dvije s područja Primorsko-goranske županije. Dodaje se da je jednom lakše ozlijeđenom djetetu pružena liječnička pomoć u Dječjoj bolnici Kantrida. Navodi se da je dijete stradalo od »bačenog pirotehničkog sredstva«, no neslužbeno se saznaje da je dijete ozlijeđeno kada je nogom stalo na baklju  koju je bacio netko iz Torcide. 

Ozlijeđena su i trojica policajaca, od kojih je jedan zadobio teže  ozljede. Ima prijelom prsta i pogođen je kamenom, tvrde upućeni u slučaj.

"Prilikom uspostavljanja javnog reda i mira na stadionu, policija je uporabila sredstva prisile prema više osoba. Prije početka nogometne utakmice preventivno je u policijske prostorije privedeno 26 osoba", navodi se u priopćenju policije, koja precizira da je tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja utvrđen  21 prekršaj iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, za koja se prekršajno prijavljuje 14 osoba iz Primorsko-goranske županije i sedam izgrednika iz drugih županija. 

Trojica iz  Splitsko-dalmatinske županije prekršajno se prijavljuju zbog zlouporabe droga. Dvojici slijedi prijava temeljem  Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a šest osoba se  prijavljuje zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici. 

Zabilježena su oštećenja na trima autobusima riječkog  gradskog prijevoznika i oštećenja dvaju  osobnih vozila splitskih registracijskih oznaka.

Zabilježen je i događaj nakon nogometne utakmice ispred jednog opatijskog hotela, gdje je 20-godišnjak s područja Matulja bacio u smjeru nogometaša HNK Hajduk čašu, pri tome ga ozlijedivši, no oštećeni je odbio zatražiti liječničku pomoć, navodi se u priopćenju Policije uprave primorsko-goranske. Dvadesetogodišnjak se prekršajno prijavljuje zbog drskog ponašanja te omalovažavanja i vrijeđanja policijskih službenika, a utvrđena mu je koncentracija alkohola od 1,57g/kg.

Policijska uprava primorsko-goranska nastavlja s utvrđivanjem činjeničnoga stanja te identiteta osoba koje dovodi u vezu s protupravnim ponašanjem prije, tijekom i nakon nogometne utakmice na stadionu Kantrida. (NL)


Podijeli: Facebook Twiter