Rijeka: U bolnici preminuo ozlijeđeni vozač skutera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prometna nesreća, što se prije osam dana, prošlog petka navečer, dogodila na raskrižju kod ZTC-a u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, dobila je tragičan epilog: u sušačkoj bolnici podlegao je teškim ozljedama Danijel Potočnik (34) iz Rijeke, vozač skutera giler, koji se sudario s automobilom opel corsa.

Nesretni vozač preminuo je unatoč velikim naporima liječnika JIL-a da mu spase život, no već su prvi nalazi ukazivali da je njegovo stanje vrlo teško. I suvozač na skuteru, 35-godišnji Riječanin T. B, teško je ozlijeđen u nesreći, ali nije bio životno ugrožen. 

Nesreća na križanju Zvonimirove i Ulice Vinka Benca dogodila se oko 21.25 sati, kada je automobil opel corsa pulske registracije oduzeo prednost prolaza dvojici Riječana na skuteru.

Corsa, koju je 24-godišnjak nastanjen na pulskom području, vozio Zvonimirovom iz smjera Krnjeva – na križanju je presjekla put skuteristima koji su dolazili iz suprotnog smjera.

Vozač corse je nakon nesreće tvrdio da mu je bilo zeleno svjetlo na semaforu. No, zeleno svjetlo bilo je i skuteristima, pa ih je trebao propustiti.

Najnovijim tragičnim razvojem događaja vozaču pulske corse slijedi teža inkriminacija, kaznena prijava za nesreću sa smrtnom posljedicom. Za izazivanje nesreće s poginulom osobom iz nehaja novim Kaznenim zakonom predviđena je kazna od jedne do osam godina zatvora. (F. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter