Rijeka: Trostruki sudar u tunelu Sv. Kuzam

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U prometnoj nesreći što se oko 14.55 sati dogodila na riječkoj zaobilaznici na izlasku iz tunela Sveti Kuzam deblji kraj izvukao je 85-godišnji vozač B. D. koji je, po prvim neslužbenim informacijama, nepažnjom i skrivio nesreću.

Vremešni vozač je na sreću, nakon nekoliko udara u druge automobile i prevrtanja, bio pri svijesti te se čini da nije ozbiljnije stradao. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u KBC na Sušaku radi detaljnijeg pregleda i mogućih komplikacija zbog starije dobi.

Naime, vozio je fiat uno riječkih oznaka i kretao se iza peugeota, također riječke registracije, kojim je upravljao 43-godišnji Ž. V., a koji je imao upaljena sva četiri žmigavca jer se ispred njega kretao peugeot 406 čiji je vozač, 44-godišnji L. D., polako vozio jer s autom nešto nije bilo u redu. Nažalost, 85-godišnjak nije shvatio ili je prekasno reagirao na upaljene žmigavce koji su upozoravali druge vozače da uspore pa je udario u peugeot pred sobom.

Uslijed udarca se fiat uno prevrnuo na krov te tada ponovno udario u oba peugeota.

Osim policije intervenirali su i vatrogasci, a kroz tunel Sveti Kuzam vozilo se otežano jednim trakom u smjeru Krka do okončanja očevida i pomicanja automobila. (Š. BRNČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter