Rijeka sjedište udruženog Novog lista i Glasa Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi vlasnik Novog lista Alberta Faggian najavio je udruživanje Glasa Istre i Novog lista, koji ce imati jednog nakladnika sa sjedištem u Rijeci. To je, kako je kazao clanovima redakcije Novog lista, logican izbor zbog 112 godina tradicije Novog lista, kao i vece kvalitete, velicine i utjecaja Novog lista na razini Hrvatske.

Kadrovsko i kvalitativno jacanje portala Glasa Istre i Novog lista, vece diferenciranje izmedu nacionalnog i regionalnog izdanja Novog lista te stvaranje mreže sa 100 do 150 prodajnih mjesta na podrucju Rijeke neki su od važnijih planova novog vlasnika.

- Osim racionalizacije troškova, ta sinergija otvorit ce i mogucnost pokretanja nekih novih proizvoda o cemu prije svega treba odlucivati struka u obje novine, a ne vlasnik. Na pitanje regionalna ili nacionalna novina mogu reci da ta dva izdanja trebaju biti još razlicitija, regionalno sa još više lokalnih sadržaja, a nacionalno ponuditi ozbiljno, kvalitetno i argumentirano štivo s težnjom prema razlicitosti od ostalih dnevnih novina, kazao je Faggian.

Dodao je kako ne vidi višak djelatnika Novog lista, kao i da o eventualnom smanjenju njihovog broja može biti govora u kontekstu prirodne fluktuacije i kroz dugorocniji proces od nekoliko godina. (D. PAJIC/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter