Rijeka s 4:2 razbila Zadar u Stanovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Momčad Rijeke neokrznuta je prošla na gostovanju kod 'fenjeraša' prvenstva Zadra. Igrači trenera Elvisa Scorije s 4:2 su slavili u Stanovima.

Iako su u prošlom kolu šokirali navijače izgubivši na svojoj Kantridi od Splita, nogometašima Rijeke nije trebalo puno da se iskupe za taj posrtaj. Na gostovanju kod posljednjeplasirane momčadi MAXtv Prve lige Rijeka je rutinski došla do tri boda. Zadar ni jednom trenutku nije imao šanse da barem otkine bod gostima.

Od samog početka utakmice u Stanovima igrači trenera Scorije su se postavili dominantno, a već u petoj minuti utakmice u Zadru na semaforu je stajalo 1:0 za goste iz Rijeke. Nakon ubačaja Čuline Danijel Cesarec je s nekoliko metara lako postigao svoj četvrti ligaški pogodak. Samo deset minuta kasnije Cesarec je mogao postići novi pogodak, no njegov udarac glavom s nekih tri metra bio je neprecizan.

Gol Rijeke natjerao je igrače Zadra da preuzmu više rizika te da krenu prema naprijed, što su Riječani koristili igrajući preko kontri i nekoliko puta opasno zaprijetili domaćem čuvaru mreže.

U drugom poluvremenu potpuno se raspala igra Zadra. Prvo je Benko u 66. minuti povisio prednost Rijeke na 2:0, da bi isti igrač u 74. izborio jedanaesterac, koji je sigurno izveo Kreilach, da bi Antonini Čulina golom u 80. minuti stavio "točku na i" visokoj pobjedi riječke momčadi.

Zadrani su uspjeli tek ublažiti poraz golovima Banovića u 81. minuti te Jerbića u 85. minuti. (D. K./Tportal.hr)


Podijeli: Facebook Twiter