Rijeka: Puljani osumnjiceni za preprodaju droge

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Djelatnici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalisticko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog sumnje da su proizvodili i prodavali drogu, i to nad 35-godišnjakom s podrucja Kastva te dvojicom Puljana, starim 38 i 25 godina. Temeljem naloga nadležnih županijskih sudova pretraženi su im stanovi i druge prostorije te vozila kojima se koriste. Pretrage na pulskom podrucju provedene su u suradnji s djelatnicima Policijske uprave istarske.

Tijekom pretraga pronadeno je i oduzeto ukupno 24,20 grama heroina, 11,20 grama kokaina, 11,10 grama marihuane, 2,40 grama sjemenki  indijske konoplje, 53 tablete suboxsone, više digitalnih vaga, mobitela i drugih predmeta.

Pronaden je i oduzet novac u domacoj i više stranih valuta u iznosu oko 80.000 kuna te zlatnina u vrijednosti oko 10.000 kuna. Vrijednost oduzetog heroina i kokaina na crnom tržištu je oko 20.500 kuna. 

Kriminalistickim istraživanjem je utvrdeno da su drogu prodavali konzumentima s podrucja Primorsko-goranske i Istarske županije. Tako su u protekla dva mjeseca na pulskom podrucju prodali oko 600 grama heroina te izmedu 50 i 100 grama kokaina.

U tom je razdoblju 35-godišnjak s kastavskog podrucja iz Pule dopremio te na podrucju Primorsko-goranske županije prodao 290 grama heroina i 46,50 grama kokaina. Time su ostvarili protupravnu imovinsku korist od nekoliko stotina tisuca kuna.

Sva trojica su predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave primorsko-goranske. Kriminalisticko istraživanje se nastavlja. (GI)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter