Rijeka: Pronađeni vandali koji su uništavali školu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija je osumnjičila četiri mlađe osobe da su provalile i uništile unutrašnjost Osnovne škole Pećine u Rijeci u noći s 26. na 27. siječnja, izvijestila je danas primorsko-goranska policija.

Tereti ih se za kažnjiva djela teške krađe i oštećenja tuđe stvari, a ono što je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem dostavit će se mjerodavnome državnom odvjetništvu, izvijestila je policija.

U zgradu Osnovne škole Pećine u Rijeci provaljeno je tijekom noći, ukradeni su monitori i drugi predmeti, a unutrašnjost je uništena. U uredima je razbacan inventar, u uredu ravnateljice ispražnjen je vatrogasni aparat, a najveću štetu uzrokovala je voda puštena iz hidranta. Oštećeni su stropovi i parketi na tri etaže. Na snimkama nadzornih kamera vidi se pet mladih osoba kako provaljuju u školu i ulaze kroz prozor u prizemlju, rekla je novinarima ravnateljica Irena Margan, koja je izrazila nezadovoljstvo radom zaštitarske tvrtke pošto je uočena provala u školu.

Svi djelatnici škole te riječka tvrtka Dezinsekcija nastoje ukloniti štetu, a nastava bi, po najavama iz škole, trebala početi u sutra. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter